Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Mi8 ve Mi8 Pro Android 10 güncellemesinde son gelişmeler!

Bildiğiniz üzere Xiaomi geçtiğimiz haftalarda Mi8 ve Mi8 Pro için yayınlanan Android 10 güncellemesi sıkıntılar nedeniyle durdurdu. Son durum ne peki?

Xiaomi güncellemeler konusunda kullanıcılarını en çok memnun eden şirketlerden biri. Hatta bazen güncellemeleri söz verdiği tarihlerden bile erken vererek kullanıcılarını şaşırtabiliyor. Bildiğiniz üzere firma bu yıl yeni arayüzü MIUI 11 tanıttı. Ardından hem Çin hem de hem de Avrupada’ki cihazlarına yeni arayüz güncellemesini başarıyla dağıttı. Daha sonra Android 10 güncellemelerine yoğunlaşan şirket MIUI 11 beraberinde bu güncellemeyi de kullanıma sundu. Xiaomi geçtiğimiz haftalarda Mi8 ve Mi8 Pro için Android 10 Global kararlı güncellemesini kullanıma sundu fakat bazı sorunlar nedeni ile güncelleme durduruldu.

Ardından şirket güncellemeyi daha sonra yeni güvenlik yaması ile tekrar kullanıma sundu.

Önceki güncellemenin (v11.0.1.0.QEAMIXM) artık hatalar nedeniyle askıya alındığını unutmayın. Bu güncelleştirme bazı kritik sorunları giderir ve genel kullanıcılar Android 10 güncellemesi için bu sürümü alır. Android 10’a zaten güncellenmiş olanlar için lütfen bu yeni sürüme güncelleyin ve geri bildirim verin.

Bu yazıyla beraber Mi 8‘in yeni Android 10 güncellemesi  MIUI 11.0.3.0.QEAMIXM yapı numarası olarak değişti. Fakat güncelleme şuan test edilmekte. Eğer sizlerde Mi 8 cihazına ve Android 9’a sahipseniz bir sonraki güncellemeniz ile Android 10 a sahip olacaksınız. Ancak bildiğiniz üzere Çin’de meydana gelen Koranavirüsten dolayı güncellemeler bir süre askıya alındı.

Mi 8 Pro Android 10 güncellemesine gelecek olursak, olay bu model içinde neredeyse aynı. Daha öncede dediğimiz gibi, cihaz geçen ayın ortalarında ilk Android 10 ürün yazılımını aldı, ancak bu kısıtlı sayıdaki beta kullanıcıları içindi.

Çinli şirket Mi 8 Pro için yeni güncellemesini henüz dağıtmadı. Ayrıca bu cihazda Mi8 gibi ilk güncellemesinden dolayı hata ve şikayet bildirilmedi.

Yukarıda görüldüğü gibi, Mi forum  moderatörü de Mi 8 Pro Android 10 güncellemesinin  çok yakında yayınlanacağını ve Koronavirüsten dolayı geciktiğini söylüyor.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu