Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSTeknoloji

WhatsApp canlı konum paylaşma özelliğini getiriyor

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp için bir özelliğin daha yolda olduğunu görüyoruz. WhastApp beta için yayınlanan son güncelleme, uygulamaya canlı konum paylaşma özelliğinin dahil edileceğini gösterdi. WhatsApp canlı konum paylaşma özelliğinin nasıl çalışacağından kısaca söz etmek gerekirse; WhastApp konum paylaşma özelliğini günlük hayatta sıklıkla kullanıyoruz. Adres bulma noktasında işimizi oldukça kolaylaştıran söz konusu özellik, grup sohbetlerinde artık canlı olarak takip edilebilecek.

WhatApp canlı konum
WhatApp canlı konum

Uygulamanın Android ve iOS beta sürümlerinde kullanıma sunulan canlı konum özelliği sayesinde grup içerisinde konumunuzu paylaşmanıza gerek kalmayacak. Arka planda sunulan yeni özellik sayesinde gruptaki diğer kullanıcılar konumunuzu anlık görebilecek. Üstelik konumunuz hareket halinde olmanıza bağlı olarak 1, 2 ve 5 dakikalık dilimler içerisinde otomatik olarak güncellenecek.

Gruptaki bilgisi göster butonuna tıklayarak kimin hangi konumda olduğunu canlı olarak takip edebileceksiniz. Tabii bunun için grup üyesinin canlı konum paylaşma özelliğini aktif duruma getirmesi gerekiyor. Eğer kapalı ise konumu görmeniz mümkün değil.

WhatsApp canlı konum paylaşma özelliğinin önümüzdeki günlerde tüm Android ve iOS kullanıcıları için hizmete girmesi bekleniyor.

>> İlginizi çekebilir; Samsung Galaxy S8 tasarımı şekilleniyor!

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu