Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Dünyada en çok satan 5G telefon belli oldu

Dünya çapında en çok satan 5G telefon belli oldu. Bakalım 5G teknolojisi konusunda hani telefon daha fazla tercih edilmiş?

5G teknoloji Android dünyasına geçtiğimiz yılın sonlarına doğru giriş yapmıştı. 2020 yılında iyice yaygınlaşan bu teknoloji, müşterilerin tercihini de etkiledi. Bugün ise dünya çapında en çok satan 5G telefon belli oldu. Samsung bu konuda adeta rakip tanımıyor diyebiliriz.

Samsung, 2020 yılının 3. çeyreğinde şimdiye kadarki en yüksek üç aylık gelirini açıkladı. Hatta Güney Koreli firma iki yıllık bir aradan sonra Hindistan akıllı telefon pazarındaki bir numaralı sırayı yeniden ele geçirdi. Şimdi ise Galaxy S20‘nin dünyanın en çok satan 5G‘li akıllı telefon serisi olduğu resmi olarak açıklandı.

Analiz firması Strategy Analytics‘in son rakamlarına göre; Galaxy S20 Plus, 2020’nin ilk yarısında dünyanın en çok satan 5G akıllı telefonu oldu. Ana modelden sonra Galaxy S20 Ultra 5G de en çok satan ikinci telefon oldu. Galaxy S20 Plus ise en çok satan üçüncü telefon unvanını eline aldı.

Huawei de bu süreçte boş durmadı. Huawei P40 Pro ve Huawei Mate 30 en çok satanlar arasında dördüncü ve beşinci sıralarda yer aldı.

En çok satan 5G telefon

Samsung’un 5G akıllı telefon pazarındaki güçlü performansına rağmen, Apple’ın yakın zamanda iPhone 12 serisini piyasaya sürmesiyle, pazar payının 2020’nin 4. çeyreğinde ve 2021’in geri kalanında düşebileceği tahmin ediliyor. Dört iPhone 12 serisi modelinin tümü  yerleşik 5G bağlantısı ile birlikte geliyor. Yüksek ihtimalle Samsung’un tahtı 2021’de sallanacak.

Güney Koreli akıllı telefon devinin, 5G ağlarının piyasaya sürüldüğü pazarlarda daha fazla orta sınıf ve giriş seviyesi 5G akıllı telefon piyasaya sürerek Apple’ın karşısında durması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu