Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiPhoneMobiroller

iPhone 14 Globalstar’ı Kendine Kapattı!

Apple’ın uydu bağlantısı noktasındaki büyük atılımı belli oldu. iPhone 14, Globalstar’ın yüzde 85’ini kendisi kullanıyor. İşte detaylar.

Cupertinolu teknoloji devi Apple geçtiğimiz günlerde 4 farklı iPhone 14 modelini de satışa sunmuştu. Bu serilerin ana yeni özelliklerden biri, bir Wi-Fi veya hücresel ağa bağlantı olmadığında acil durum mesajları göndermek için uydulara bağlanma özelliği olmuştu. Apple’ın uydu bağlantısı konusunda kiminle anlaştığı ise bugün belli oldu.

Daha önce Apple, iPhone 14 modellerinin, Apple’ın Kasım ayında yayınlanacak bir yazılım güncellemesiyle dahil etmeyi planladığı acil mesaj servisini mümkün kılan yeni donanımlar içerdiğini söyledi. Başlangıçta, Apple uyduların donanımı hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

iPhone’ları ve diğer tüketici elektroniğini ne kadar kolay tamir edilebileceğini değerlendirmek için söken iFixit, Cuma günü iPhone 14 Pro Max modelini söktü ve bir Qualcomm X65 modem keşfetti. Qualcomm çipi, hücresel ağlar için 5G bağlantısı sağlar, ancak Globalstar uyduları tarafından kullanılan n53 bandını da kullanabilir.

Globalstar, bu ayın başlarında, Apple’ın yeni acil durum mesajlaşma özelliğini etkinleştirmek için Globalstar uydu ağının kapasitesinin% 85’ine kadar çıkacağı bir anlaşma yaptığını duyurdu. Cumartesi günü Reuters’e yaptığı açıklamada Apple, iPhone 14’ün yeni mesajlaşma özelliği için ek özel donanım ve yazılıma sahip olduğunu söyledi.

Apple yaptığı açıklamada, “iPhone 14, özelleştirilebilir RF bileşenleri ve tamamen Apple tarafından geliştirilen ve birlikte yeni iPhone modellerinde uydu aracılığıyla acil yardım sağlayan yeni bir yazılım içeriyor” dedi.

Daha önce Apple, 14 Pro’nun diğer akıllı telefonlardan veri aktarırken askıda kalabileceğini doğruladı. Çeşitli kullanıcılar, 14 Pro ve 14 Pro Max’in arkasının özellikle çizilmelere eğilimli olduğunu bildirdi.

iPhone 14

Apple’ın uydu bağlantısı konusunda bu denli önemli atılımlar yapıp bunlardan bahsetmemesi oldukça ilginç. Geleceğin trendi görünüşe göre uydu bağlantısı olacak. Bakalım bu özellik Türkiye’ye ne zaman entegre edilecek? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu