FacebookGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSosyal MedyaTeknoloji

Facebook Kullanıcı Verilerini Yönetmekte Zorlanıyor!

Meta’nın bünyesinde yer alan Facebook, kullanıcı verilerini yönetmekte zorlanıyor olabilir. Facebook’un veri bankası iyice şişmiş durumda.

Facebook, veri işleme ve reklamcılık uygulamalarından kaynaklanan gizlilik endişeleri nedeniyle düzenli olarak tarayıcıya girmiştir. Yeni sızdırılan bir belge, şirketin içeride dışarıdan görünenden çok daha fazla mücadele ettiğini gösteriyor.

Engadget, sosyal medya devinin reklam ekibinden gizlilik mühendisleri tarafından yazılan bir belgenin şirketin üst yönetimine gönderildiğini bildirdi. Belge, Facebook’un mühendislerinin, şirketin kullanıcı verilerinin dahili olarak nasıl yönetildiği üzerinde çok az veya hiç kontrolü olmadığı konusunda hemfikir olduğunu gösteriyor. Sonuç olarak mühendisler, Facebook’un hükümetler ve yasa koyucular tarafından belirtilen veri gizliliği gereksinimlerine uymakta zorlanabileceği konusunda uyarıyor.

Facebook verileri yönetilemiyor!

Konu ile ilgili olarak iddiayı ortaya atan kaynaktan “Sistemlerimizin verileri nasıl kullandığı konusunda yeterli düzeyde kontrole ve açıklanabilirliğe sahip değiliz ve bu nedenle kontrollü politika değişikliklerini veya ‘X verilerini Y amacı için kullanmayacağız’ gibi harici taahhütleri güvenle yapamıyoruz. “Yine de, düzenleyicilerin bizden yapmamızı beklediği şey tam olarak bu, hata ve yanlış beyan riskimizi artırıyor.” açıklamaları geldi. Bu açıklamaların belgede yazılı olduğunu belirtelim.

Facebook

Belge, Facebook’un hassas kullanıcı verilerinin birinci taraf ve üçüncü taraf kullanıcı verileriyle birlikte saklandığını da ekliyor. Bu nedenle, belirli veri parçalarının nasıl kullanıldığını kontrol etmek kolay değil. Çünkü yerinde kapalı form sistemi yok.

Facebook’un anonim bir çalışanı, kullanıcı verilerinin şirkete girdiği yerin “genel olarak konuşursak, tam bir kaos gösterisi” olduğunu söyledi. Ancak çalışan, belgedeki açıklamaların Facebook’un düzenlemelere ve hükümet gerekliliklerine uymadığını öne sürmediğini de sözlerine ekledi.

Veri sızıntıları ile gündeme gelen Facebook’un elindeki veri dünyanın en büyük veri bankası konumunda diyebiliriz. Bu verilerin yönetimi konusunda firmanın zorlanması oldukça normal. Instagram ve WhatsApp’taki verileri de işlemek zorunda olan Meta, bakalım bu sorunu nasıl çözecek? Bekleyip göreceğiz.

Rusya Merkez Bankası Hacklendi! Dünya Şokta!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu