Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeCep TelefonuGoogleGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemePixelTeknoloji

Android 14 Beta 2 Kullanıma Açılıyor

Android 14 Beta 2 birçok yeniliği barındırıyor. Yeni sürümde bizleri ne gibi sürpriz özellikler bekliyor gelin birlikte bakalım.

Google’ın I/O konferansı sırasında teknoloji devi, çeşitli alanlarda önemli iyileştirmeler sergileyen Android 14 Beta 2’yi tanıttı. En son güncelleme, kamera ve medya özellikleri, gizlilik ve güvenlik ayarları, sistem kullanıcı arabirimi ve geliştiricilerin üretkenliği artırması için araçlarda geliştirmeler getiriliyor.

Android 14’ün (Beta 2) temel özellikleri:

Dikkate değer bir ekleme, canlı renkler ve gelişmiş kontrast sunan 10 bitlik Ultra HDR görüntü desteği. Android 14, JPEG ile tamamen uyumlu ve hem standart dinamik aralıkta hem de HDR modunda kaliteli fotograflar çekmeye olanak tanıyor.

Kamera Uzantıları ayrıca, dinamik hareketsiz yakalama işleme gecikmesi tahmini, yakalama ilerleme geri aramaları için destek, uzantıya özgü meta veriler, hareketsiz yakalama için postview özelliği ve uzantı kullanımı sırasında odaklamak ve yakınlaştırmak için dokunarak dahil olmak üzere yükseltmeler sunuyor. Sensör içi yakınlaştırmanın tanıtılması, kullanıcıların diğer kamera kontrolleri hazır olmadan önce yakınlaştırmayı kontrol etmelerini sağlıyor.

Android 14 Beta 2, USB kablolu kulaklıklar için kayıpsız ses biçimleri desteği sunarak kullanıcılar için ses deneyimini geliştiriyor. Ek olarak, köşe ve parça gölgelendiricilere sahip özel kafeslerin yanı sıra Canvas için bir donanım arabellek oluşturucuya olanak tanıyan gelişmiş grafik özellikleri uygulanarak donanım hızlandırmalı daha verimli çizimler elde edilebiliyor.

Google, kullanıcı sağlığı ve fitness verileri için bir cihaz deposu olan Health Connect’i kullanıma sundu. Bu platform entegrasyonu, kullanıcıların sistem ayarlarına sorunsuz bir şekilde entegre edilen gizlilik kontrolleriyle tercih ettikleri sağlık uygulamaları arasında veri paylaşmasına olanak tanıyor.

Bir uygulama konum verilerini üçüncü taraflarla paylaştığında kullanıcıları bilgilendiren gelişmiş veri paylaşımı güncellemeleri de kendine yer buluyor bu sürümde. Kullanıcılar ayrıca, uygulamaları veri paylaşım uygulamalarını değiştirirse bildirim alacak. Cihaz ayarlarından yeni bir konum veri paylaşımı güncellemeleri sayfasına erişilebilir.

Kullanıcı deneyimini kolaylaştırmak için Google, tam ekran niyet bildirimi izni verilen uygulamaları yalnızca arama ve alarm sağlayan uygulamalarla sınırlandırdı. Bu izin, Android 14 güncellemesinden önce yüklenen uygulamalar için etkin kalıyor ve kullanıcılar bu izni gerektiği gibi yönetebilecek.

Geliştirici araçları açısından Google, bir uygulama içindeki etkinlikler arasında sorunsuz geçişler sağlayan yeni Malzeme Bileşeni animasyonları ve API’leri kullanıma sundu. Geliştiriciler artık özel uygulama içi geçişler oluşturabilir ve Etkinlik bazında tahmini geri sistem animasyonlarını etkinleştirebilir.

Android 14 (Beta 2) destekli cihazlar

Android 14 Beta 2 güncellemesi, iQOO , Lenovo, Nothing, OnePlus , OPPO, realme, Tecno, vivo, Xiaomi ve daha fazla cihaz için mevcut olacak ve erişimini farklı akıllı telefon markalarında daha da genişletecek.

İşte desteklenen tüm akıllı telefonların listesi:

*Pixel 4a

*Pixel 5 ve 5a

*Pixel 6 ve 6 Pro

*Pixel 6a

*Pixel 7 ve 7 Pro

*Pixel 7a

*Pixel Fold

*OnePlus 11

*Nothing phone (1)

*Xiaomi 12T, Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro

*iQOO 11

*Vivo X90 serisi

*Realme GT 2 Pro

*Oppo Find N2 Flip

*Lenovo Tab Extreme

*Tecno Camon 20 serisi

Android 14 Beta 2 ile Google, hem Android kullanıcıları hem de geliştiriciler için sağlam bir platform sunarak kullanıcı deneyimine, gizliliğe ve geliştirici üretkenliğine öncelik vermeye devam ediyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu