Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi yonga seti üretmekten vazgeçmiş olabilir!

Çinli teknoloji devi Xiaomi yonga seti üretiminden vazgeçmiş olabilir. Peki, Xiaomi’nin bu kararı almasındaki etken ne? İşte detaylar.

Xiaomi, tamamen bağımsız olmak için kendi yonga setlerini üreteceğini açıklamıştı. 2017 yılında yapılan duyuruda Xiaomi yonga seti olan Surge S1 tanıtılmıştı. MWC 2018 etkinliğinde ise Surge S2‘nin üzerinde çalışıldığı açıklanmıştı. Ancak Surge S2’den sonra ses soluk çıkmamıştı. Bugün ise bir endüstri uzmanı, Xiaomi’nin kendi işlemcilerini üretmekten vazgeçtiğini iddia etti.

Xiaomi‘nin Pinecone bölümü tarafından geliştirilen bu işlemcilerden iki yıldır bahsedilmemesi bu iddiaları doğruluyor. TSMC ile bir dönem yakınlaşan Xiaomi’nin şimdilerde IoT cihazları ve AI yani yapay zekaya odaklandığı söyleniyor. Xiaomi’nin yonga seti çalışmaları, düşük güç tüketen Bluetooth ve diğer RF yongalarının yanı sıra çevresel bileşenler üzerine de devam ediyordu.

Ancak bu projelerden neden vazgeçildiği ise henüz bilinmiyor. Muhtemelen firma, bu işin maliyetli olacağını geç de olsa farkına vardı ve Qualcomm ve MediaTek gibi işi yonga seti olan firmalar ile devam etme kararı aldı.

Böyle bir kararı geçtiğimiz aylarda Samsung da almıştı. Özelleştirilmiş Exynos çekirdeklerinin geliştirilmesi durdurulmuş ve Samsung’un yoluna Cortex ile devam edeceği açıklanmıştı.

Xiaomi yonga seti

İşlemci üretmek şimdilik maliyetli görünüyor. Telefonlarını uygun fiyata sunan ve bu özelliği ile sevilen Xiaomi’nin, fiyatları yükseltmemek adına kendi projesinden vazgeçtiğini düşünüyoruz. Ancak ileride muhtemelen Xiaomi’nin kendi donanımlarını ürettiğine şahit olacağız. Malum şu an Çin menşeli tüm firmalar Amerika’nın gözünün içine bakıyor. Çünkü ARM tabanlı patentler ve donanımların kaynağı Amerika. Çinli firmalar bu durumdan muhtemelen 2-3 yıl içerisinde kurtulacak ve kendi donanımlarını üretmeye başlayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu