Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android Virüsü Size Pahalıya Mal Olabilir!

Android’de yeni virüsler tespit edilmeye devam ediliyor. Android virüsü sizi premium hizmetlere üye edip paranızdan edebilir.

Google, Android’i güvenli hale getirmek için elinden geleni yapsa da maalesef ki bazı uygulamalar gözden kaçabiliyor. Ortaya çıkan Son Android virüsü buna büyük bir örnek diyebiliriz. Microsoft’un 365 Defender Ekibi, izniniz olmadan sizi premium bir hizmete abone edebilecek kötü amaçlı yazılımların giderek arttığını ortaya çıkardı. Yine de saldırı oldukça ayrıntılı ve kötü amaçlı yazılımın çalışması o kadar da kolay değil.

Android’deki virüs yazılımı barındıran uygulamalar genellikle ücretli dolandırıcılık olarak karşımıza çıkıyor. Bu saldırıyı gerçekleştirmek için dinamik kod yükleme sistemi kullanılıyor. Kısacası, kötü amaçlı yazılım, aylık faturanızı kullanarak sizi premium bir hizmete abone ediyor. Hem de siz farkında olmadan.

Bu tarz virüsler, yalnızca hücresel ağlar tarafından kullanılan WAP (kablosuz uygulama protokolü) denen şeyi kullanarak çalışıyor. Bu nedenle, kötü amaçlı yazılımın bazı biçimleri Wi-Fi’nizi devre dışı bırakıyor. Virüs devreye girmek için Wi-Fi kapsamının dışına çıkmanızı bekliyor. İşte bahsettiğimiz dinamik kod yüklemesi tam burada devreye giriyor.

Kötü amaçlı yazılım daha sonra arka planda bir servise abone oluyor. Abone olmadan önce alabileceğiniz bir OTP’yi okur, OTP alanını sizin adınıza doldurur ve ayrıca izlerini örtmek için bildirimi gizler.

Android Virüsü

İyi haber şu ki, Google, uygulamalar tarafından dinamik kod yükleme kullanımını kısıtladığı için kötü amaçlı yazılım büyük ölçüde Google Play’in dışında yer alıyor. Yani APK. yüklerken 2 defa düşünmenizde fayda var. Kimse size hayrına ücreti bir uygulamayı ücretsiz bir şekilde sunmaz. Bunun illa ki bir çıkarı vardır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu