Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknolojiXiaomi

Redmi K50 Tasarımı Sürpriz Bir Şekilde Sızdı

Redmi’nin yeni canavarı Redmi K50, bugün kılıfları ile sürpriz bir şekilde karşımıza çıktı. Bakalım tasarımda değişiklik olacak mı?

Xiaomi’nin alt markası olan Redmi çok yakında karşımıza Redmi K50 serisi ile çıkacak. Amiral gemisi ve üst segmentte yer alacak olan bu seri farklı farklı işlemciler kullanacak. Bugün ise merakla beklenen telefonun tasarımını gösteren kılıflar ortaya çıktı. Gelen sızıntı telefonun Oreo (yuvarlak) yapıda lens kullandığını gösteriyor. Flaş kameranın merkezinde konumlandırılacak.

Redmi K50 yuvarlak kamera tasarımına sahip olabilir

Görünüşe göre Redmi K50, Redmi K30 Pro‘ya benzer bir lens dizilimi kullanacak. Redmi’nin yeni serisinin birçok modeli olacağını belirtmekte fayda var. Bu telefon serisi en az üç farklı işlemci kullanacak. Bu tasarımın hangi yonga setine sahip sürümünde kullanılacağı ise şimdilik bilinmiyor.

K50 serisi, Dimensity 9000 işlemciyi ilk kullanan olacak. Bu çip, 1 adet Cortex-X2 3.05GHz süper çekirdek ve 3 adet Cortex-A710 2.85GHz büyük çekirdek ve 4 adet Cortex -A510 enerji verimliliği çekirdeğinden oluşuyor. Bu işlemcinin AnTuTu puanı 1 milyon puanı aşıyor.

Ayrıca K50 serisi, 120W‘a kadar şarjı destekleyen yüksek çözünürlüklü OLED ekran kullanacak. Bu telefonda LPDDR5 bellek, UFS 3.1 flash bellek, tam özellikli NFC ve WiFi 6 gibi gelişmiş özelliklerin de yer alacağını belirtelim.

Redmi K50

K50 serisi sadece Snapdragon 8 Gen 1 versiyonuna sahip olmayacak. Redmi yetkilileri o zamandan beri K50 serisinin MediaTek Dimensity 9000 işlemcilerini kullanacağını doğruladı. Bu seride Dimensity 8000 modeli de bulunacak. Bu serinin üç modeli olacak ve her model farklı bir çip ve konfigürasyonla gelecek. MediaTek’in alt amiral gemisi Dimensity 8000 yongasına sahip K50, Snapdragon 870‘i aşan bir performansa sahip olacak.

Redmi’nin yeni canavarlarında tasarımsal olarak nasıl farklılık sunacağını kestirmek şimdilik zor. Mart ayında tanıtılacağını düşündüğümüz bu seri uygun fiyatları ile de dikkatleri üzerine çekecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu