Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Çin pazarına mı dönüyor? Global pazar ne olacak?

Huawei ve Amerika arasında yaşananlardan sonra Huawei Çin pazarına geri dönüş yapacak. Bugün Huawei’nin hedefleri ile ilgili açıklamalar yapıldı…

Akıllı telefon pazarının en büyük sansasyonu Huawei’nin Amerika tarafından yasaklı listesine alınması bir süredir gündemde değildi ama en son Amerika Hükumeti tarafından yapılan açıklamalar sonrasında verilen 90 günlük ek sürenin Huawei için değil de Huawei ile işlerini yürüten şirketlerin Huawei ile ortaklıklarını sona erdirmeleri ile ilgili olduğunu öğrendik. Bu durum sonrasında Çin basını Tian Ming’in analisti olan Guo Minghao oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Daha önce 260 milyon adet olarak açıklanan Huawei 2019 satış rakamları 230 milyon adete geriliyor. 2020 yılında ise aynı satış rakamlarına eş bir satış grafiği çizecek. Bununla birlikte 2020 yılında Huawei Çin pazarının %50’sine hakim olacak. 5G telefon pazarında ise Huawei rakipsiz olacak ve 2020 yılında 100 milyon adet 5G destekli telefon satılacak.

Bu açıklamalar ve analizler bize ait değil ve Huawei Amerika yasağına maruz kalırsa bu yorumlar ve analizler nasıl sonuçlanacak bunu da bilemiyoruz. IDC tarafından yayınlanan en son rapora göre 2019’un ikinci çeyreğinde Huawei Çin pazarında 36.3 milyon ürün sattı. Bu da Huawei ve Honor markalarının %37 pazar payına sahip oldukları anlamına geliyor. Yıllık %27 artış gösteren Huawei global pazarda istediğini bulabilir mi bilemiyoruz ama Çinliler kendi markalarına sahip çıkıyor gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu