AndroidAndroid GüncellemeGoogleGüncel Teknoloji Haberleri

Android 14 İçin İlk Güncelleme Yayınlandı

Google, ilk Android 14 geliştirici önizlemesini kullanıma sundu. Kararlı sürüme kadar Google’ın önünde uzun bir yol var.

Google, Android’in bir sonraki sürümü hakkında fikir veren ilk Android 14 geliştirici önizlemesini yayınladı. Yeni sürümle daha iyi tablet uygulaması kalitesi sunulması hedeflenirken, ilk geliştirici önizleme sürümü Pixel telefonlara yüklenebiliyor.

Google, Android 14’ün geliştiricilerin üretkenliğini artırmayı amaçladığını ve performans, gizlilik, güvenlik ve kullanıcı özelleştirme konularında iyileştirmeler içerdiğini belirtti. Yeni sürüm kapsamında ayrıca Pil Tasarrufu UI iyileştirmeleri, pil kullanımında Ekran süresi ayrıntıları, daha büyük ekranlarda Görev Çubuğu metin etiketleri ve Bağlantı tercihleri ​​bölümünde Hızlı Eşleştirme seçeneği sunuluyor. İlk geliştirici önizleme sürümü Android 14’te bir başlangıç ve önümüzdeki süreçte daha fazla güncelleme yayınlanacak.

Android 14 Yenilikleri

Cihazlar ve form faktörleri arasında çalışma: Uygulamaları büyük ekranlara ve katlanabilir cihazlara hazırlamak için güncellenmiş uygulama kalitesi kılavuzu ve daha fazla öğrenme kaynağı sağlanmıştır. Büyük ekran galeri, sosyal ve iletişim, medya, üretkenlik, alışveriş ve okuma uygulamaları gibi farklı uygulama kategorileri için başarılı tasarım modellerini ve ilhamı sergiliyor. Google, çoklu cihaz deneyimlerinin Android’in geleceği için büyük bir odak noktası olduğunu söylüyor.

Arka planda çalışmayı kolaylaştırma: Android 14, uygulamaların etkileşim biçimini iyileştirmeye, sistem performansını geliştirmeye, pil ömrünü iyileştirmeye ve rafine bir kullanıcı deneyimi sağlamaya devam ediyor.

JobScheduler ve Ön Plan Hizmetlerine yönelik güncellemeler ve eklemeler: Android 14 ile, kullanıcı tarafından başlatılan veri aktarımları için yeni özellikler ve ön plan hizmet türlerini bildirmek için güncellenmiş gereksinimler dahil olmak üzere, Ön Plan Hizmetleri ve JobScheduler gibi mevcut API’lerde değişiklikler yapılmaktadır. Google Play ayrıca bu API’lerin uygun kullanımı için yeni politikalar uygulayacak ve yakında daha fazla bilgi duyurulacak.

Özelleştirme: Android 14, erişilebilirlik ve uluslararasılaştırmadaki iyileştirmeler dahil olmak üzere kullanıcılara deneyimlerini kişiselleştirme yeteneği sağlamaya devam ediyor.

Artırılmış Yazı Tipi Boyutu: Android 14’ten başlayarak, kullanıcılar, Pixel cihazlarda önceki maksimum %130 olan yazı tipi boyutunu %200’e kadar artırma seçeneğine sahip olacak.

Uygulama başına dil tercihleri: Giriş Yöntemi Düzenleyicileri (IME’ler) artık geçerli uygulamanın kullanıcı arabirimi dilini belirlemek için LocaleManager.getApplicationLocales’i kullanabilir ve bu da klavye dilinin uygun şekilde güncellenmesine olanak tanır.

Dilbilgisel Çekim API’si: Dilbilgisel Çekim API’si, dilbilgisel cinsiyete sahip diller konuşan kullanıcılar için daha kolay destek sağlar.

Gizlilik ve Güvenlik İyileştirmeleri: Android 14, çalışma zamanı alıcıları, daha güvenli örtük amaçlar, daha güvenli dinamik kod yükleme, 23’ten daha düşük targetSdkVersion’a sahip uygulamaların blok yüklemesi (bu sürüme sahip mevcut uygulamalar, Android 14’e yükseltilen cihazlarda yüklü kalacaktır), Kimlik Bilgileri gibi özellikler içerir. Gelişmiş gizlilik ve güvenlik için Yönetici ve Geçiş Anahtarları desteği , uygulama uyumluluğu ve daha fazlası.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu