Akıllı TelefonCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemIQOOVivo

Vivo iQOO Z7 Çin Modeli, Geekbench’te Kendisini Gösterdi

iQOO’nun hem Çin hem de Hindistan pazarında piyasaya süreceği iQOO Z7 modeli bugün Geekbench’te kendisini gösterdi.

Vivo’nun eski alt markalarından birisi olan iQOO, geçtiğimiz günlerde Hindistan pazarında en yeni akıllı telefonu olan iQOO Z7’nin tanıtım tarihini yayınladı. Uzun zamandır beklenen seri 21 Mart tarihinde piyasaya sürülecek ve Dimensity 920 5G işlemcisi ile güçlendirilecek. Çinli telefon üreticisi ayrıca kendi ana pazarında da iQOO Z7x ve iQOO Z7 modellerini içeren Z7 serisini piyasaya sürmek için hazırlıklarını yapıyor. Çin pazarında ve Hindistan pazarında satılacak modellerin birbirinden farklı olması bekleniyordu ki öyle de olduğu gözüküyor. Çin pazarında piyasaya sürülecek iQOO Z7 Geekbench sitesinde görüntülendi. Platformda görüntülenen cihazın CPU performansı ve bazı diğer temel özellikleri ortaya çıkmış oldu.

iQOO Z7 Geekbench

Telefon Geekbench’in sitesinde vivo V2270A model numarası ile gözüküyor. Test sonuçlarına baktığımız zaman modelin “lahaina” anakartı olan Qualcomm yonga setinin bir parçası olan Snapdragon 782G işlemcisi ile güçlendirildiği görünüyor. 1.80 GHz hızında çalışan dört çekirdek, 2.40 GHz hızında çalışan üç çekirdek ve 2.71 GHz hızında çalışan bir çekirdekten oluşuyor. Android’in son sürümü olan Android 13 ve iQOO’nun son yazılım sürümü olan OriginOS 3 ile birlikte 8 GB Ram ile birlikte kutudan çıkacak. Geekbench’in tek çekirdekli test sonucundan 1128, çok çekirdekli test sonucundan ise 3025 puan aldı.

İlginizi Çekebilir: Vivo iQOO Z7x, Geekbench’te Kendisini Gösterdi

Listeye baktığımız iQOO Z7 hakkında başka bir bilgi gözükmüyor. Ancak daha önce çıkan sızıntılara baktığımızda 120W kablolu hızlı şarjı destekleyen 5000 mAh pil kapasitesine sahip olacağı biliniyor. Ayrıca telefonun sızan görsellerinde ekranın üst-orta bölümünde bir kamera deliği olduğu görülüyor. Henüz ekranın LCD mi AMOLED mi olacağı bilinmiyor. Ancak bu model geçtiğimiz yıl Ağustos ayında piyasaya sürülen iQOO Z6’ın yerini alacak. İlerleyen günlerde hem yeni sızıntılar ile hem de iQOO tarafından yapılacak resmi açıklamalar ile seri hakkında daha faza bilgiye sahip olmayı bekleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu