Akıllı SaatAndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi, Wear OS Tabanlı Bir Saat Hazırlıyor

Yeni bir rapora göre Xiaomi Wear OS 3 tabanlı bir akıllı saat geliştiriyor. Marka saatlerde daha önce kendi arayüzünü kullanıyordu.

Xiaomi daha önce piyasaya sürdüğü akıllı saatlerin tümünde kendi geliştirdiği Mi Watch adlı kullanıcı arayüzünü kullandı. MIUI arayüzünü anımsatan bu arayüzün yerini çok yakında Wear OS alabiir. 9to5Google sitesine göre Xiaomi yıllarca kendi tescilli sistemini kullandıktan sonra Wear OS 3.0 sürümüne sahip bir akıllı saat geliştiriyor.

Şirket, Mi Band 7 gibi bütçeye uygun fitness takipçilerinden Xiaomi Watch S1 dahil üst düzey akıllı saatlere kadar çok çeşitli giyilebilir ürünler sunmakta. Hatta son olarak geçen hafta premium akıllı saat Xiaomi Watch S1 Pro küresel çapta satışa sunuldu. Yine bu modelde de Mi Watch kullanıcı arayüzü kullanıldı.

Geliştirildiği iddia edilen Xiaomi Watch akıllı saat, Wear OS hayranları için heyecan verici bir gelişme olabilir. Zira kullanıcılar, Google uygulamaları ve hizmetleri tarafından mümkün kılınan özel özelliklere erişebilecekler.

Rapor ayrıca piyasaya sürüldüğünde saatin Wear OS 3 tarafından destekleneceğini ve şu anda Xiaomi’nin giyilebilir cihazları tarafından kullanılan Mi Fitness (Wear) uygulaması tarafından yönetileceğini belirtiyor. 

Merak edilen Xiaomi’nin Wear OS’a geçişiyle birlikte bu durumun saatlerin pil süresini etkileyip etkilemeyeceği. Xiaomi’nin Mi Watch arayüzüne sahip saatleri normal kullanımda 10 günü aşan kullanım süreleri sunuyor. Wear OS ise pil kullanımı noktasında pek de olumlu bir sicile sahip değil. Bunu en azından Samsung ve OPPO saatlerde gördük.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu