Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Mate 50 Hakkında Huawei Türkiye’nin Bir Numarasından Açıklama Geldi

Huawei pek çok zorluğa rağmen akıllı telefon pazarında isim yapmış serleri sürdürmek istiyor. Huawei Mate 50 serisi de bunlardan biri.

Huawei bu yıl pek çok zorluğa rağmen P50 serisini duyurmayı başardı. Ancak, Qualcomm’un 4G destekli işlemcileriyle birlikte piyasaya sürülen Huawei P50 serisi henüz küresel çapta boy gösterebilmiş değil. Açıkçası HarmonyOS destekli telefonlar için henüz net bir tarih de verilmiyor. Öte yandan Huawei, mobil dünyasında karşılaştığı tüm bu zorluklara rağmen akıllı telefon tanıtımlarını sürdürüyor. Nova  9 serisi yakın zamanda Türkiye dahil pek çok ülkede satışa sunuldu. Gelen bilgilere bakılırsa bunu yakında Huawei Mate 50 serisi izleyecek.

Huawei’nin Orta ve Doğu Avrupa, Kanada ve Türkiye’deki tüketici bölümü başkanı Derek Yu, şirketin iptal söylentilerine rağmen Mate 50 akıllı telefonunu piyasaya sürmeyi planladıklarını söyledi. Kıdemli yöneticiye göre telefon Çin dışında da satışa sunulacak. Yu’nun daha önceki açıklamalarında HarmonyOS’in küresel sürümünün 2022’de tanıtılacağı da yer almıştı. Muhtemelen yaz dönemine kadar bu süreç tamamlanmış olur. Bu sayede Huawei P50 serisi telefonları da Türkiye’de görmeye başlarız.

Huawei Mate 50 Pro

Daha önceki raporlara baıldığında Mate 50 serisinin bahar aylarında tanıtılacağı yazılıp çizildi. P50 serisine kıyasla daha iyi bir ekrana sahip olacak telefonda arka bölümde ortaya yerleştirilen yuvarlak kamera dizaynının seride sürdürüleceği konuşuluyor. Mate 50 ve Mate 50 Pro’ya güç verecek işlemcilerin Kirin 9000 ve Snapdragon 8 Gen 1’in 4G versiyonu olması bekleniyor. Mate 50, serinin önceki modellerinde olduğu gibi daha çok kamera yetenekleriyle konuşulacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu