Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Wi-Fi 7 Router İlk Olarak Çin’den Geldi

Wi-Fi 7’nin daha onayını almadan Wi-Fi 7 Router ilk olarak Çin’den geldi. 18 Gb/s’ye kadar hız sunan bu routerın onay olmadığını belirtelim.

Wi-Fi 6 hala çok fazla yaygınlaşmamışken şimdi de karşımıza Wi-Fi 7 çıktı geldi. Selefine göre hız konusunda seviye atlayacak olan bu yeni standart daha onayını almadan bugün Çin’den ilginç bir haber geli. Wi-Fi 7 Router ilk olarak beklenmedik bir şekilde Çinli firma tarafından duyuruldu.

H3C Magic BE18000 olarak geçen bu routerın 18 Gb/s’ye kadar veri aktarımı sunduğu söyleniyor. Henüz Wi-Fi 7’nin onayını almamasından dolayı bu router satışa sunulmayacak. FCC onayı da olmayan bu router’ın Wi-Fi 7’nin resmileşmesinden sonra satışa sunulması bekleniyor.

Çığır açan bu router; 802.11be Wi-Fi standardını ve 6 GHz dahil üç bandı destekliyor. Ayrıca, yönlendiricide birden fazla kanal kullanan ve bağlantı kararlılığını artırırken sinyal gecikmesini azaltan Çoklu Bağlantı İşlemi (MLO) özelliği bulunuyor. Yeni router, 2.2 GHz frekansında dört çekirdekli bir Qualcomm işlemci ile geliyor. Yerleşik antenleri ve beş Ethernet bağlantı noktası yer alıyor. Bunların ikisi 10 Gbps’de ve üçü 1 Gbps’de hız aktarımı sağlıyor.

Wi-Fi 7 Router
Wi-Fi 7 Router’ın satışı henüz başlamadı

Wi-Fi 7’li router gelse bile henüz bunu destekleyen cihaz sayısı maalesef ki bir elin parmaklarını geçmiyor. Android ve Apple cephesinden Wi-Fi 7’yi destekleyen cihazların gelmesi muhtemelen 2-3 yılı bulacak. Hız ve verimlilik konusunda dikkatleri üzerine çeken bu standart bakalım selefinden daha hızlı bir şekilde yaygınlaşabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu