Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

MIT Huawei ve ZTE ürünlerini kullanmama kararı aldı!

Amerika ile Çin arasındaki gerginlik teknoloji tarafında büyük bir savaş şeklinde devam ediyor. Amerikan Hükumetinin Huawei ürünlerinin kullanımını kamusal alanda yasaklaması ile birlikte ZTE‘ye verilen 1 milyar dolarlık ceza ise kamusal alandan özel alanlara doğru bu yaptırımın kayacağının bir göstergesiydi. Bugün Amerika’nın ve dünyanın en önemli eğitim kurumlarından birisi olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü yani kısa adıyla MIT Huawei ve ZTE ile ortaklıklarının bitirdiğini duyurdu.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBurada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

MIT Huawei ve ZTE ürünlerini kullanmayacak!

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Başkan Yardımcısı Maria Zuber yaptığı duyuru ile durumu açıkladı ve yaptırım kısıtlamalarının ihlaliyle ilgili federal soruşturmalar nedeniyle Huawei ve ZTE ya da ilgili yan kuruluşları ile yeni anlaşmalar kabul etmeyeceklerini dile getirdi. Bunun siyasi bir karar olduğunu düşünmüyoruz zira bu tarz eğitim kurumları tamamen özerk kuruluşlar. Bu sürecin nereye gideceğini ise kestirmek zor ama  İngiltere’nin ve dünyanın en önemli eğitim kurumlarından birisi olan Oxford Üniversitesi de Huawei’den ürün alımını bıraktığını duyurmuştu.

Huawei hisseleri son dönemde iyi bir noktaya doğru gitmeye çalışsa da bu tarz açıklamalar markanın borsa değerinin düşmesine sebep oluyor. Bakalım “biz tüm önlemleri aldık Huawei ile yola devam ediyoruz” diyenler mi bu konuda doğru yapıyor yoksa MIT ve Oxford gibi eğitim kurumları mı doğru hareket ediyor bunu en yakın zamanda göreceğiz…

ZTE Amerika rüyası tamamen bitti. Peki şimdi ne olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu