Güncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Intel GlobalFoundries’ı Görülmemiş Rekor Fiyata Alabilir


İşlemci devi Intel, AMD’den ayrılan GlobalFoundries’ı satın almak için görüşmelere başladı. Rekor bir satın alım yakında gerçekleşebilir.

Koronavirüs pandemisi ile başlayan çip krizi hemen hemen tüm devleri olumsuz etkilemişti. Bu süreçte darbe alan Intel ve AMD’nin ne yapacağı merak ediliyordu. Son gelen bilgiler Intel’in yeni bir üretim tesisi kuracağı yönündeydi. Ancak bugün ortaya çıkan haberler Intel’in GlobalFoundries‘ı görülmemiş rekor bir fiyata satın alacağını bizlere gösteriyor.

Bir zamanlar AMD’den ayrılan GlobalFoundries şirketi, özellikle AMD’den gelen siparişleri karşılamaya devam eden, yarı iletken ürünlerin büyük bir sözleşmeli üreticisi konumunda. Şu anda küresel fason üretim pazarının yaklaşık yüzde 7’sine sahip. Daha önce Intel’in RISC-V çiplerinin geliştiricisi SiFive ile 2 milyar dolara satın almayı umarak görüşmelere devam ettiği biliniyordu .

Intel’in bu hamlesi yeni CEO Pat Gelsinger tarafından yönetilen büyük bir yeniden yapılanmanın parçası olarak gösteriliyor. Intel, Arizona’da iki yeni fabrika kurmayı ve üretim hizmetleri sunmayı planladığını duyurduğu IDM 2.0 girişimi aracılığıyla üretim kapasitesini genişletmeyi planlıyor.

Intel

Ezeli rakibi AMD’yi köşeye sıkıştıracak olan Intel’in bu satın alım işlemi için tam 30 milyar doları gözden çıkardığı söyleniyor. Intel’in tarihindeki en büyük satın alım olacak olan GlobalFoundries’ın, bu yıl bitmeden satılması bekleniyor. Eğer bu satın alma işlemi gerçekleştirse AMD‘yi zor günler bekliyor diyebiliriz. Çip krizinin göbeğinde AMD’nin ortağını kaybetmesi hiç hoş olmayan sonuçlara gebe olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu