Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Telefon Fiyatları 2023’te Tavan Yapacak!


Beklenen kötü olay geldi çattı. Telefon fiyatları önümüzdeki yıl fırlayacak. TSMC yonga seti fiyatlarına zam yapacağını açıkladı.

Koronavirüs pandemisi ile patlak veren çip krizine enflasyon da eklenmişti. Teknolojik ürünlerin fiyatları bu yıl sabit kalsa da önümüzdeki yıl fiyatların artıması bekleniyordu. Telefon fiyatları bu artıştan ilk etkilenecek ürün gamı olacak. Bu olayı yonga seti üreticisi TSMC de resmi olarak doğruladı.

Tayvan merkezli firma olan TSMC, 2023’ün başından itibaren hizmetleri için ortalama fiyatları artıracak. Ocak ayından itibaren donanım satışlarında yüzde 6’lık bir artış olacak. Ancak şu anda, fiyat artışının nedenleri net olarak açıklanmadı. Bunun nedeninin elektrik fiyatlarında beklenen artıştan kaynaklanacağı da söyleniyor. Bloomberg’e göre, yaklaşık 22.000 sanayi kuruluşu elektriği yüzde 15 daha pahalıya satın alacak. Bu, nihai ürünün maliyetinde bir artışa yol açacaktır.

Apple, Qualcomm AMD, Nvidia gibi devler için TSMC üretim yapıyor. Bu nedenle fiyatlardaki artış, akıllı telefonlar, oyun konsolları, PC’ler, sunucular ve benzerleri gibi tüm elektronik segmentlerini etkileyecektir. Fiyatları ilk olarak Apple’ın artırması bekleniyor. iPhone 14 serisi ile Cupertino merkezli firmanın 100 dolar bir fiyat artışı yapacağı uzun zamandır konuşuluyor.

Telefon Fiyatları

Apple’dan sonra Android telefon üreticileri de donanımı zamlı alacağı için telefon fiyatlarında ciddi artışlar yapacak. Bu artışların ne kadar olacağını kestirmek şimdiden güç. Muhtemelen onlar da Apple gibi 100 dolara varan bir zam ile karşımıza çıkacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu