Akıllı SaatAppleGenelGiyilebilir TeknolojiGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Ve Xiaomi Apple ‘ı geçmeyi başardı

Akıllı telefon dünyasında yaşanan rekabette son birkaç çeyrektir Huawei’in gerisine düşen Apple, giyilebilir ürünler pazarında da bu defa bir başka Çinli şirket tarafında geçildi. Xiaomi Apple ‘ı geçmeyi başardı.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Xiaomi Apple ‘ı geçti

IDC tarafından yayınlanan yeni bir rapor 2018 üçüncü çeyrek diliminde satılan giyilebilir teknolojik ürünlerin sayısını gözler önüne seriyor. Xiaomi geride bıraktığımız çeyrekte %90.9 gibi rekor oranda bir büyüme göstererek bu alanda uzun zamandır bir numara olan Apple’ı geçmeyi başardı.

Xiaomi-Apple- rekabeti
Xiaomi-Apple- rekabeti

Xiaomi üç aylık dilimde 6.9 milyon giyilebilir ürün satarken, bu sayının büyük bölümünü Mi Band 3’ün oluşturduğunu söyleyebiliriz. Ülkemiz fiyatı 200 TL seviyelerine kadar gerileyen akıllı bileklik birçok ülkede deyim yerindeyse peynir ekmek gibi satıyor.

Son iki yıldır iPhone modellerinde uyguladığı fiyat politikasıyla eleştirilen Apple, Watch 4 serisi ile birlikte bu uygulamayı akıllı saatlere de getirdi. Bakıldığı zaman Apple Watch 4 ülkemizde 3.099 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulmakta.

Son rapora göre üreticilerin giyilebilir pazar oranları şöyle oluştu:

  • Xiaomi %21.5
  • Apple %13.1
  • Fitbit %10.9
  • Huawei %5.9
  • Samsung %5.6

 

Ve Samsung Galaxy S10 Plus mükemmel görünümüyle karşınızda

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu