Güncel Teknoloji HaberleriTabletXiaomi

Xiaomi Tablet Satışlarına Damga Vurdu

Xiaomi, büyüme oranları açısından Apple, Samsung ve diğer rakiplerini geride bırakarak ilk kez tablet pazarının en büyükleri arasında girdi.

Canalys tarafından yayınlanan son rapora göre 2023’ün üçüncü çeyreğinde Xiaomi tablet satışlarında yıllık %119,7 büyüme oranıyla ilk kez ilk beşe girmeyi başardı. Büyüme oranlar dikkate alındığında Xiaomi lider görünüyor.

Rapora göre üreticiler, yeni modelleri piyasaya sürerek tablet pazarındaki rekabeti canlandırdı. Apple’ın üç aylık dönemde iPad sevkiyatları 12.5 milyon adet olarak gerçekleşti. Şirket bu satışlarla birlikte pazarın yüzde 38’ini elinde bulunduruyor. Apple hala açık ara lider olsa da, tablet sevkiyatlarında yüzde 12.8’lik bir düşüş söz konusu.

Samsung, bir önceki yıla göre %5,9 düşüşle 6,2 milyon adetlik sevkiyatla ikinci sırada yer alıyor. Şirket pazarın %19’unu elinde bulunduruyor. Lenovo, 2,6 milyon adet sevkiyat ve %5,7 pazar payıyla üçüncü sırada yer aldı.

Sıralamada Huawei ve Xiaomi, Amazon’un önünde sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada yer aldı. Bu çeyrekte Huawei tablet sevkiyatları %4,1’lik bir pay ve yıllık %28,2 büyüme oranıyla 1,872 milyon adede ulaştı. Xiaomi tablet sevkiyatları ise 1,618 milyon adede ulaştı. Xiaomi tablet pazarında ilk kez ilk beşe girdiğini ve en yüksek büyüme oranına sahip üretici olduğunu belirtmekte fayda var.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu