Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

iPhone 12 LiDAR sensörü ile birlikte gelecek!

Apple’ın en yeni model serisi olacak olan iPhone 12 LiDAR teknolojisi ile birlikte gelecek! Fotoğraflar çağ atlıyor!

“Işık algılama ve menzil” anlamına gelen LiDAR teknolojisi, öncelikle otomotiv endüstrisinde kullanılmasına rağmen, artık tüketici elektroniği cihazlarında da yer almaya başladı. Apple’da bu teknolojiden faydalanacak ve yeni iPhone 12 LiDAR sensörü ile gelecek!

Apple, bu yılki iPad Pro‘da ToF sensörlü LiDAR teknolojisini kullanmaya başlamıştı. DigiTimes’ın bir raporu, aynı teknolojinin gelecek iPhone 12 modellerinin bazılarına da dahil edileceğini iddia ediyor.

LiDAR, hedefi lazer ışığı ile aydınlatarak ve yansımayı bir sensörle ölçerek mesafeleri ölçebilen bir teknoloji. Veriler daha sonra bir nesnenin veya ortamın doğru 3B modellemesini yapmak için kullanılabilir ve AR deneyimlerini önemli ölçüde iyileştirmeye yarıyor.

DigiTimes raporu, iPhone 12 LiDAR sensör ile geleceğini iddia etmese de, diğer model olan iPhone 12 Pro akıllı telefonun bunu içerebileceğini iddia eden birkaç rapor var.

Yaklaşan iPhone‘un yalnızca Pro modellerinin bu tarayıcıya sahip olması beklenmekte. 5,4 inç ve 6,1 inç ekrana sahip daha ucuz modellerin, premium bir özellik olarak görüldüğü için LiDAR sensörü yüksek bir ihtimalle olmayacak.

LiDAR, lazer ışınlarını kullanılarak bir nesne veya bir yüzeyin uzaklığını ve 3 boyutlu şeklini anlamaya yarayan bir teknoloji. Radar ve sonar teknolojisiyle oldukça benzer sisteme sahiptir. Radar ve sonar cihazlarında radyo dalgaları kullanılırken LiDAR teknolojisi lazer ışınlarını kullanılır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu