Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei P30 Pro ve Mate X için Google’dan şok karar!

Amerika Ticaret Bakanlığının, ABD’li şirketlerin Huawei’ye teknoloji satışını askıya alan kararının ardından ilk yaptırım Google’dan geldi. Google, Huawei’in Android lisansını önce askıya aldı, daha sonra yeni bir karar ile askı sürecini üç ay uzattığını açıkladı. Arama motoru devi görünüşe bakılırsa bu süreçte hiçbir risk almayıp yaptırım kararlarını sürdürecek. Kısa süre önce P30 Pro’nun Android Q beta testinden çıkarıldığını gördük. Şimdi ise Huawei P30 Pro ve Mate X Android’in resmi web sitesinden kaldırıldı.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Huawei P30 Pro ve Mate X Android sitesinden kaldırıldı

Android’in web sitesinde 5G destekli telefonlar için ayrılmış olan özel alanda artık Mate X modeli bulunmuyor. Bunun yanında en iyi mobil kameraya sahip telefonlar kategorisinde de Huawei P30 Pro’yu artık göremiyoruz. Google bunlara ek olarak Android Kurumsal Tavsiye başlığı altında yer alan listede Mate 10 Pro modelini kaldırdı.

Tüm bunların yanında ARM cephesinden gelen açıklamalar, operatörlerin Huawei telefonları listelerinden çıkarmaları, Avrupa’daki ön siparişlerin iptal edilmesi gibi gelişmeler Huawei için işlerin hiç de iyi gitmediğini gösteriyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu