AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

Apple Rusya’da iPhone ve Diğer Ürünlerin Satışını Durdurdu

Tüm dünyadan Rusya’ya yaptırımlar sürüyor. Son olarak Apple Rusya ‘da Apple Store üzerinden yapılan tüm satışları askıya aldı.

Avrupa’nın bir yanında Mobil Dünya Kongresi yaşarken, diğer yanında insanlık adına utanç sahneleri yaşanıyor. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından tüm dünyada gündemin bir numarasında savaş konuşulmaya başlandı. Rusya’nın bu müdahalesi sonrası dünyanın birçok ülkesinde yaptırım kararları açıklandı. Bunların bazıları Rus ekonomisine, bazıları ise Rus halkına zor duruma sokuyor. Ukrayna saldırısının başlamasının hemen ardından birçok büyük teknolojisi markası Rusya’daki hizmetlerini askıya alacağını zaten bildirdi. Bunlardan biri olan Apple bugün itibariyle Rusya ‘daki çevrimiçi mağazalarında satışları askıya almış görünüyor.

Rusya’daki Apple Store’dan herhangi bir ürün satın almak istendiğinde şu an yapılmadığına dair bir uyarı çıkıyor. Apple saatler önce Ruble’nin Dolar karşısındaki aşırı kaybı nedeniyle iPhone‘lar başta olmak üzere birçok üründe fiyatları artırmıştı. Bu konuda henüz bir gelişmeye rastlamadık, fakat Apple’ın Rusya’daki fiziksel mağazalarında da satışları durdurması bekleniyor. Öte yandan Apple geçtiğimiz gün Apple Pay hizmetini Rusya’da durduğunu açıkladı.

Sadece Apple’dan değil, dünyanın birçok ülkesi ve markası Rusya’ya karşı yaptırımlar almayı sürdürüyor. Google Pay hizmetinin durdurulması, BMW‘nin Rusya’daki üretim ve satışları askıya alması, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Netflix üyeliğinin askıya alınması ve Nike’ın Rusya’da çevrimiçi satışları durdurması son birkaç saatte uygulamaya konulan bazı yaptırımlar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu