Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Android 5G iPhone’u Tokatladı!

Yıllardır Android ve iOS arasında süren rekabette kazanan bir kez daha Android platformu oldu. 5G indirme hızında Android galip geldi.

Günümüzün en popüler iki mobil işletim sistemi olan Android ve iOS günümüze kadar hem telefonlarda hem de tabletlerde karşımıza çıktı. iOS cihazların pahalı olması, Android cihazların yaygın olması günümüze kadar sürekli tartışılırken bu alanda rekabette devam ediyor. iPhone telefonların bir türlü değer kaybetmeden satışlarda yer alması bazen can sıkıcı olsa da verdiği kusursuz deneyim ile sürekli olumlu geri bildirimler aldı. Günümüzde en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan Android platformu da gün be gün dünya çapında yayılmaya devam ederken milyonlarca kullanıcı şu sıralar işletim sisteminin yeni sürümünü bekliyor.

Belirttiğimiz gibi iki işletim sistemi de uzun yıllardır birbirleri arasında rekabet ediyordu. Her yıl farklı sürümlerin yanı sıra çeşitli güvenlik güncellemeleri ile haberlerimize konu olan işletim sistemleri şu sıralar en yeni teknoloji olan 5G ile anılıyor. 5G teknolojisine sahip olan telefonlar birer birer piyasadaki yerlerini almaya devam ederken bugün yine ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Android 5G
Android 5G

Android 5G İndirme Hızında iPhone’u Tokatladı

Mobil ağlar analiz şirketi olan Openignal yeni raporunda Android işletim sisteminin başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. Yayınlanan rapora göre işletim sistemi ABD’deki 5G indirme hızları ile iPhone telefonları rahatlıkla geride bıraktı. Detaylara göre 5G teknolojiye sahip ilk iPhone model olan 12 serisi şuan da piyasadaki 5G Android telefonların epey gerisinde, hatta rakibini uzaktan takip ediyor bile diyebiliriz. Raporda Samsung Galaxy S21 5G’nin opensignal testlerinde 56.0Mbps’lik hıza ulaştığı ve bu alanda en iyi telefon modeli olduğu ifade ediliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu