Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate 40 ekranıyla üzecek! “Hem Google yok, hem ekran…”

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, yeni amiral gemisi cihazında 90Hz tarama hızına sahip bir ekran kullanacak. Mate 40 çok üzecek çok!

Binbir badireye ve yaptırıma rağmen dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi konumuna yükselen Çin merkezli Huawei, yeni amiral gemilerini piyasaya sürmek için canhıraş çalışmaya devam ediyor; ancak bugün ortaya çıkan bilgiler, yeni amirallerin başarı sağlayamayacağını gösteriyor. Öyle ki son dönemde piyasaya sürülen amirallerde gördüğümüz 120Hz, hatta 144Hz tarama hızına sahip ekranlar Huawei cephesinde yerini 90Hz ekranlara bırakacak. En azından Huawei Mate 40 böyle olacak!

Son dönemin trendi olan “yüksek tarama hızına sahip” ekranlar, birçok insanın da akıllı telefon alırken dikkat ettiği bir husus. Özellikle son dönemde birçok insanın dikkat ettiği bu detay, kullanıcı deneyimini fazlasıyla etkiliyor. Bu doğrultuda da yeni amiral gemisi cihazlarda, hatta yeni orta segment cihazlarda yüksek tarama hızına sahip ekranlar sık sık tercih ediliyor. Google desteği bulunmayan Huawei ise, son derece yüksek fiyatlar ile piyasaya sürülecek olan Mate 40 serisinde 120Hz ekranı değil, 90Hz ekranı karşımıza çıkartacak.

Yapılan iddialara göre P40 serisi ile aynı ekranlara sahip olacak olan Mate 40, 90Hz tarama hızına sahip olacak. Bu da şirketi Google Mobil Hizmetleri’nden sonra ekran tarafında da rakiplerinin gerisine düşürecek. Henüz tüm bunların birer iddia olduğunu da belirterek Mate 40 serisini beklemeye koyulalım…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu