Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluTeknoloji

PC’ye Gelecek PlayStation 5 Oyunları Sızdı

Sony, PlayStation 5 oyunlarını da PC’ye getirmek için kolları sıvadı. Önümüzdeki yıl birbirinden güzel özel yapım PC’ye gelebilir.

Xbox cephesinin konsol ile PC arasındaki farkı kaldırıp oyunlarını eş zamanlı olarak iki platform için de çıkartması Sony’ye de ilham kaynağı oldu. Bu süreçte PlayStation 4’ün özel oyunlarını PC’ye Steam üzerinden getiren Sony, görünüşe göre önümüzdeki yıl vites yükseltecek. Nvidia GeForce Now’ın sızıntısı sayesinde PC’ye gelecek olan PlayStation 5 oyunları belli oldu.

Sony, önümüzdeki yıl God of War ve. Uncharted: Legacy of Thieves Collection’ı PC’ye getireceğini resmi olarak açıklamıştı. Ancak bunlar PS4 oyunuydu. Asıl bombalar PS5 oyunlarının gelmesi ile patlayacak. Sızıntılara göre Ghost of Tsushima ve Ratchet & Clank gibi sevilen yapımlar da PC’ye gelecek.

PC’ye Gelecek PlayStation 5 Oyunları

  • Ghost of Tsushima – 8 Şubat 2022
  • Returnal – 30 Nisan 2022
  • Sackboy: A Big Adventure  – 1 Mayıs 2022
  • Horizon Forbidden West – 30 Eylül 2022
  • Ratchet & Clank – 3 Ekim 2022

Steam’de PlayStation PC adıyla yer alan Sony’nin şimdilik oyunlarını eş zamanlı olarak iki platform için de yayınlama gibi bir planı bulunmuyor. Aksi durumda bu gerçekleşirse PS5’in satışları düşer ve oyuncular daha yüksek grafik kalitesi ve çözünürlük sunan PC’ye akın eder. Ancak muhtemelen bu düzen böyle gidecek. Örneğin PS5’e özel oyun çıktıktan 2-3 yıl sonra oyun PC’ye gelecek.

PlayStation 5 Oyun

Sony’nin özel oyunları konsol sattıran oyun olarak gösteriliyor. Bu yüzden özel yapımlar PC’ye gecikmeli olarak gelecek. Bakalım PlayStation sattıran The Last of Us da bu furyaya katılacak ve PC’ye gelecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu