Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Lite 5G Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Orta segmentin önemli modellerinden biri olmaya aday Xiaomi 12 Lite 5G teknik özellikleri ile gün yüzüne çıktı. Telefon beklendiği gibi fazlasıyla iddialı.

Daha önce IMEI veritabanında ve bazı benchmark testlerinde görülen Xiaomi 12 Lite 5G ete kemiğe bürünmeye başladı. Hindistan menşeli mysmartprice sitesi telefonun başlıca özelliklerine gün yüzüne çıkardı. Bu özelliklere geçmeden önce Xiaomi 12 Lite 5G’nin muhtemel tasarımından söz etmek istiyoruz.

Xiaomi aralık ayında duyurduğu Xiaomi 12 serisiyle birlikte amiral gemisi segmenti daha kompakt boyutlara getirdi. Temel modelde ekran 6.28 inç büyüklüğündeyken, pastel renklerin ağırlık kazandığı seride kamera tasarımı da elden geçirildi. Xiaomi 12 Lite büyük ölçüde serideki diğer modeller aynı tasarımı benimseyecek; önemli bir fark Lite modelde ekran düz bir yapıda olacak.

Xiaomi 12 Lite 5G Başlıca Özellikleri

Telefonda 6.55 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde ve 120Hz yenileme hızına sahip AMOLED ekran yer alacak. Bu düz ekran üzerinde merkeze ön kamera konumlandırılacak. Kamera 16 megapiksel çözünürlüğünde görünüyor. Parmak izi tarayıcısı ise ekran altına yerleştirilecek.

Qualcomm’un sekiz çekirdekli Snapdragon 778G işlemcisinden güç alacak Xiaomi 12 Lite’da bellek seçenekleri 6GB RAM + 128GB ve 8GB RAM + 256GB şeklinde olacak. Arka kamera birimine geldiğimizde burada üç sensör bizleri karşılayacak. Ana kamerada OIS destekli 64 megapiksel bir kamera yer alacak. Buna 8 megapiksel ultra geniş açılı ve 5 megapiksel makro kameralar eşlik edecek.

Kutudan Android 12 tabanlı MIUI 13 sürümüyle çıkacak telefonun öne çıkan özelliklerinden biri de 67 watt hızlı şarj destekli 4.500 mAh büyüklüğünde pil olacak. Hi-Res ses destekli stereo hoparlörle donatılacak telefonun önümüzdeki birkaç hafta içerisinde resmileşmesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu