Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknolojiXiaomi

Samsung ile Xiaomi Savaşa Hazırlanıyor

Telefon pazarı karışmaya başladı. Samsung ile Xiaomi resmi olarak savaşa başlıyor. Akıllı telefon pazarında lider her an değişebilir.

Güney Koreli Samsung ile Xiaomi arasındaki savaş Hindistan’da karışacak. Samsung Electronics, Hindistan’ın orta sınıf akıllı telefon satış pastasının daha büyük bir bölümünü kapmak için daha uygun fiyatlı telefonlar piyasaya sürdü ve tüketici kredi programını genişletti.

Samsung ile Xiaomi arasındaki rekabet kızışacak

Pazarlama şefi Aditya Babbar, verdiği demeçte, Güney Koreli elektronik devi 2022 Galaxy A serisinin önümüzdeki mali yılın ilk yarısında 200 ila 500 dolarlık segmentin yüzde 40’ını almasına yardımcı olmasını umuyor.

Counterpoint Research’e göre şu anda şirket bu segmentte yüzde 28 paya sahip. Babbar, güncellenen Galaxy A serisinin, dünyanın 2 numaralı akıllı telefon pazarında daha düşük bir fiyat noktasında üstün özelliklere sahip akıllı telefonlar sunmayı amaçladığını söyledi.

Orta seviye akıllı telefon segmenti son zamanlarda olağanüstü bir büyüme kaydetti. 2021’de büyümeyi yüzde 87 olarak belirleyen Counterpoint Technology Market Research analisti Shilpi Jain, “Artan kullanım, finansman seçeneklerinin mevcudiyeti, yükseltmeler ve OEM’lerin zorlaması gibi faktörler büyümesine katkıda bulunuyor.” dedi.

Babbar, lansmanın oturum aralarında yaptığı bir röportajda, “Müşterilerimiz için teknolojiyi demokratikleştirmek ve orta büyüklükteki kategorideki kullanıcıların kullanımına sunmak istiyoruz” dedi.

Analistler, yeni ürünlerin Hindistan gibi fiyata duyarlı bir pazarda anlamlı olduğunu söyledi. IDC Hindistan İstemci Cihazları Araştırma Müdürü Upasana Joshi, “Yükselticilerin de öncülük ettiği orta boy fiyat segmenti, özelliklerden ödün vermeyecek ve yine de daha yüksek yenileme hızıyla cep dostu olmasını isteyecek” dedi.

Xiaomi 12X fiyatı

Joshi, sarf malzemelerini iyi yöneten ve üstün özelliklere sahip akıllı telefonları uygun fiyatlarla sunan markaların pazara öncülük edeceğini belirtti. Tüketici kredisi programını ilk olarak üç yıl önce Hindistan’da başlatan Samsung, dünyanın en kalabalık ikinci ülkesinde buna büyük talep gördükten sonra genişletmeye karar verdiğini söyledi.

Maliyet baskıları ve tedarik kısıtlamaları nedeniyle 2021’de Hindistan’da telefonların ortalama satış fiyatı yükseldi. Bu sadece Samsung ile sınırlı değil, markalar arasında da görülüyor. Hindistan pazarında fiyat belirleyici unsur olacak. Bu yüzden bakalım Xiaomi’den nasıl hamle gelecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu