Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Alpha ekran kasa rekorunun yeni sahibi olacak!

Xiaomi Alpha mobil pazardaki endüstriyel tasarımı bir üst seviyeye çıkartmaya hazırlanıyor. Herkesin istediği %100 ekran kasa oranı geliyor mu?

Endüstriyel tasarım son yıllarda ciddi anlamda değişti. Bu işin en önemli temsilcisi ise geçtiğimiz yıl tanıtılan ve üzerinde kamera bulunmayan OPPO Find X oldu. Daha sonra pop-up kameralar orta segment pazarında da tüketicilere sunuldu ve kullanıcılar artık telefonda kamera görmek istemediklerini üreticilere net bir şekilde söylediler. Bununla birlikte tüketiciler telefonlarda çentik olmasını da istemiyorlardı. Huawei ve Apple ise “çentik candır” anlayışını benimsediler ve yeni nesil Mate 3 Pro ile iPhone 11 ailesinde çentik kullandılar. Vivo NEX 3 ise %96 ekran kasa oranı ve şelale ekranı ile oldukça ses getirdi. Herkesin istediği şey ise %100 ekran kasa oranıydı. Bu da ortaya çıkan bilgilere göre Xiaomi Alpha ile hayatımıza girecek.

Ortaya çıkan bilgiler ışığında yeni telefonun %100 ekran kasa oranından fazlasını sunacağı tahmin ediliyor. Peki bu ne demek? Bu aslında şu anlama geliyor. Samsung’un zamanında geliştirdiği 4 tarafa şelale ekran yapan tasarımı hayata geçecek gibi görünüyor. Bu gerçek olabilir mi? Oldukça zor ama Xiaomi’nin farklı bir şekilde bu teknolojiyi geliştirdiği de kulislerde konuşuluyor.

Açıkçası telefon bize ne sunacak bilemiyoruz ama 2 gün içinde bu sorunun cevabını net bir şekilde öğreneceğiz. 24 Eylül tarihinde Xiaomi yeni lansmanında bakalım bize ne tanıtacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu