FacebookGenelGüncel Teknoloji HaberleriMetaMobirollerTeknoloji

Meta VR Cihazları için Yeni Özelliğini Duyurdu

Facebook’un sahibi olan Meta’dan yenilikler gelmeye devam ediyor. Meta VR cihazları için bugün yeni özelliğini kullanıma sundu.

Facebook geçtiğimiz aylarda yeniden yapılandırma gitmiş ve Meta’nın bünyesinde toplanmıştı. Meta bu süreçte VR ve AR işlerine gireceğini açıklamıştı. Bugün ise Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, insanların bir Facebook hesabı gerektirmeyen VR kulaklıklarına giriş yapmaları için yeni bir yol olan Meta hesaplarının piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Ayrıca, meta kullanıcıları için VR’de bir sosyal profil olan yeni Meta Horizon profilini de tanıttı. Meta VR işinde çok iddialı olacak gibi görünüyor.

Meta’nın VR destekli cihazınız varsa veya Oculus hesabınızı daha önce Facebook hesabınızla birleştirdiyseniz, Ağustos 2022’den itibaren bir Meta hesabı ve Meta Horizon profili oluşturmanız gerekiyor. Oturum açmak için Oculus hesabınızı kullanıyorsanız VR cihazınızda, Meta VR cihazınızı kullanmaya devam etmek için bir Meta hesabı ve Meta Horizon profili oluşturmanız gerekeceği 1 Ocak 2023 tarihine kadar süreli olacak. 2023 yılında bu profilleri kullanmak zorunda kalacaksınız.

VR’de oyun oynamak için Facebook arkadaşları bulmak veya Messenger aracılığıyla Facebook arkadaşlarınızla sohbet etmek gibi Meta teknolojileri genelinde bağlantılı deneyimlere erişmek için Meta hesabınızı Facebook veya Instagram gibi sosyal medya profillerinize de bağlayabilirsiniz.

Meta VR Horizon Profili Nedir?

Meta Horizon Profili, sanal gerçeklik alanında ve diğer yüzeylerde başkalarına sizin hakkınızda bilgi veren basit sosyal profildir. Görünümünüzü başkaları için özelleştirmenize, benzersiz kullanıcı adınızı, profil adınızı, avatarınızı ve çok daha fazlasını seçmenize izin verilir.  Diğer sosyal profillerde olduğu gibi başkalarıyla sosyal olarak bağlantı kurabileceksiniz. Sahip olduğunuz uygulamalar ve başarılarınız gibi aktif durumunuzu ve aktivite güncellemelerinizi takipçilerinizle paylaşıp paylaşmamayı seçebilirsiniz.

Meta VR
Meta VR’ın yeni özelliği duyuruldu

Meta Horizon profilleri için üç gizlilik seçeneği var. Sadece kendim, Herkese Açık ve Arkadaşlar ve Aile olarak Facebook’taki gibi bir gizlilik sunan Meta, gizlilik zafiyetlerinin oluşmasını istemiyor. Buna ek olarak, Meta Horizon kullanıcıları bu gizlilik ayarlarının bir parçası olarak profillerini gizli hale getirebileceğinizi belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu