Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriHonor

Honor 90 5G Dünyaya Açılıyor, Türkiye’ye Gelecek

Honor 90 5G için tarih verildi. İddialı orta üst segment telefon için 6 Temmuz tarihinde küresel çapta bir etkinlik düzenlenecek.

Markadan yapılan açıklamaya göre Honor 90 5G, 6 Temmuz tarihinde Paris’te gerçekleşecek bir etkinlik kapsamında tanıtılacak. Honor 90 serisinin mayıs ayı içerisinde Çin’de tanıtıldığını ve şu an satışta olduğunu hatırlatalım. Honor 90 Pro modelinin Çin dışına çıkıp çıkmayacağı şu an için belirsiz.

Lansman öncesinde marka, Honor 90 5G’nin “gelişmiş bir ekrana” sahip olacağını aktarıyor. Telefonda FHD+ (2664×1200 piksel) çözünürlük sunan 6,7 inç OLED ekran yer alıyor. Ekran, 120 Hz’e kadar yenileme hızını destekler ve 1.600 nit’lik bir tepe parlaklığa ulaşabiliyor. Ekran, 1,07 milyar renkten oluşan geniş renk gamıyla da etkileyici görünüyor. Ayrıca, dikkate değer bir diğer özellik bu cihazda dünyanın ilk 3.840Hz PWM karartma desteğinin sunulmasıdır.

PWM karartma, titreşim azaltma ve göz yorgunluğunu azaltma nedeniyle gözle sağlığı noktasında avantajlar sunar. Hızlı açılıp kapanan arka ışık geçişinin neden olduğu titreme, bazı kişiler için rahatsızlığa veya göz yorgunluğuna neden olabilir. Bununla birlikte, daha yüksek frekanslarda PWM karartma, titremeyi en aza indirir veya ortadan kaldırarak daha rahat bir izleme deneyimi sağlar. Ek olarak, PWM kısma ile parlaklık seviyeleri üzerinde hassas kontrol, aşırı parlak veya loş ekran ayarlarından kaynaklanabilecek göz yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olmakta.

Honor 90 5G’de 12 GB’a kadar RAM ve 512 GB depolama ile eşleştirilmiş Snapdragon 7 Gen 1 (4nm) yonga seti yer alıyor. 66 watt gücünde ve 5.000 mAh büyüklüğünde bir pil taşıyan telefonda 200 megapiksel ana kamera öner çıkıyor. Arka kısımda ayrıca 12 megapiksel ultra geniş açılı ve 2 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor. Ana kamera OIS’ten yoksunken Elektronik Görüntü Sabitlemeyi (EIS) destekler. Ek olarak, telefon özçekimler için 50MP ön kameraya sahip.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu