Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi lansmanı Youtube’den kaldırıldı! Böyle hata olamaz!

Xiaomi bugün oldukça ilginç bir yaptırım ile karşı karşıya kaldı. Xiaomi Youtube üzerinden yayınladığı son lansmanı kaldırmak zorunda kaldı. Peki neden?

Youtube hayatımızın en önemli parçası haline gelmeye başladı. Özellikle çalışan kesim ve öğrenciler için Youtube televizyon izleme alışkanlığımızı tamamen değiştirdi. Herkes kendi ilgi alanına göre olan içeriklere ulaşırken Youtube de telif ve çocuk istismarı konusunda büyük bir çalışma ve ciddi bir algoritma ile yola devam ediyor. Özellikle ülkelerin değerlerine ve terör konusundaki propagandalara da izin vermeyen Youtube‘nin telif konusundaki hassasiyeti Xiaomi‘nin başına çorap ördü. Xiaomi Youtube tarafından telif ihlali ile cezalandırıldı ve son yayınladığı Xiaomi Mi 9 Pro 5G lansmanı da yayından kaldırıldı. Neden mi?

Xiaomi lansman sırasında akıllı telefonları gösterirken arada da Huawei Mate 30 Pro‘yu göstermişti ama bu görsel Huawei Mate 30 değildi. Bu Techgarage isimli grafik şirketinin bir görseliydi ve bunu Xiaomi’nin kullanması yasaktı.

Görsel buydu ve Bunun kullanılması Youtube kurallarına göre bir telif ihlali durumuydu. Techgarage Youtube’ye başvuru yaparak Xiaomi’nin kendi görsellerini lansmanda kullandığını şikayet etti ve video yayından kaldırıldı. Bu görsel kaldırılıp lansman yeniden yüklenecektir diye tahmin ediyoruz ama bu işin sorumlusu kimse başı ciddi anlamda ağrıyacak diye düşünüyoruz.

Editörün Yorumu

Sırf büyük şirketlerde çalışmış diye, sırf İngilizce biliyor diye “liyakatsız” insanları büyük üreticilerde görmek bizim de canımızı sıkıyor. Bu durum da aynen böyle bir sebepten yaşandı diye tahmin ediyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu