Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

Huawei Mate 60 Sızdırıldı, Kamera Modülü Değişiyor

Huawei Mate 60 serisi yavaş yavaş ete kemiğe bürünüyor. Serinin standart modelinde önceki modelden farklı bir kamera tasarımı kullanılacak.

Huawei’in yılın ikinci yarısında Mate 60 serisiyle sahne alacağı artık bir sır değil. Sonbaharda tanıtılması beklenen Huawei Mate 60 serisi bir süreden beridir sızıntılara konu olmakta. Şirkete yakın bir kaynak serinin standart modeline ait olduğu iddia edilen bir görüntüyü yayınlayarak, bir anda dikkatleri Mate 60 serisine çekti.

Huawei’ye yakın kaynaklardan biri olan RODENT950 adlı kullanıcı, sosyal medya hesabından alttaki görüntüyü paylaştı. Mate 60’a ait olduğu belirtilen görüntüye baktığımızda Mate serisine has yuvarlak kamera modülünün kullanımı sürüyor. Ancak Huawei kamera biriminde radikal diyebileceğimiz bir farklılığa gidiyor.

Görüntü, kamera biriminin “Oreo benzeri” tasarıma sahip olacağını gösteriyor. Görüntü, arka kamera biriminin, arka panelin geri kalanıyla aynı renkte olan geniş bir yatay bantla iki parçaya bölüneceğini gösteriyor.

Farklı bir kaynak ise Huawei’in Mate 60 serisini test etmeye başladığını bildiriyor. Standart modelde Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinin yer alması bekleniyor. Hatırlayalım Huawei P60 Pro ve P60 Art modellerinde de Snapdragon 8+ Gen 1 kullanıldı. Mate 60 Pro ve diğer özel model içinse Snadpragon 8 Gen 2’nin ismi geçiyor. Serinin tümü beklendiği gibi 5G ağları desteklemeyecek.

Huawei’in özellikle Pro modelde bu defa 1 inç sensöre geçiş yapabileceği konuşuluyor. Değişken diyaframa sahip olacak telefonun kamera birimi şimdiden merak uyandırıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu