Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi katlanabilir ekranlı telefonu için beyin yakan 2 patent aldı

Çinli üretici Xiaomi katlanabilir ekranlı telefon pazarından vazgeçmiş değil ve iki yeni patenti ile bu pazarda var olmak istiyor. Peki bunlarla olabilir mi?

Xiaomi katlanabilir ekranlı telefon pazarına girecek.” Bu söz Xiaomi kurucusu ve şirketin CEO’su Lei Jun tarafından geçtiğimiz yıl yapılan resmi bir açıklamaydı. Xiaomi geçtiğimiz yıl Eylül ayında Mi Mix Alpha adını verdiği her iki yandan da telefonu saran bir tasarım ile karşımıza çıktı. Peki sonra ne oldu?

Xiaomi Mi Mix Alpha
Xiaomi Mi Mix Alpha

Dün paylaştığımızda haberde Xiaomi‘nin Mi Mix Alpha üretiminden vazgeçtiğini yazdık. Bugün ise yeni 2 patent ortaya çıktı. Açıkçası her iki patentin de pek gerçek olacağını düşünmüyoruz. Zira ikisi de oldukça fütirstik görünüyor.

İlk tasarıma baktığımızda Huawei Mate X tarzı bir yapı görüyoruz. Huawei bu yapıdan vazgeçmeye çalışırken Xiaomi‘nin böyle bir tasarım ile karşımıza çıkacağını düşünmek bile istemiyoruz. 

İkinci patent ise bundan da kullanışsız görünüyor. Diklemesine bir katlanabilir ekran görünüyor. Hem önde hem de arkada ekran yapısı var ve arka ekranda solda üstte kocaman bir kamera deliği görünüyor. Bu kamerayı hem ana kamera hem de selfie kamerası olarak kullanabileceğiz.

Bu patentler bize yapılabilirlikten oldukça uzak geliyor. Xiaomi bu pazarda büyük üreticiler ile birlikte aynı anda anılmak istiyor ama Motorola bile katlanabilir RAZR telefonunu üretime sokamamışken Xiaomi‘nin daha agresif işler ile karşımıza çıkmasını diliyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu