Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Pro Her Zaman Açık Ekran ile Gelecek

Apple, Android dünyasında 6 yıldır olan özelliği nihayet iPhone’larına getiriyor. Ancak sadece iPhone 14 Pro her zaman açık ekran ile gelecek.

Teknolojiyi Android dünyasından 5-6 yıl geriden takip eden Apple, bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Yıllardır olan özellikleri sanki dünyayı yeniden keşfetmiş gibi pazarlayarak sunan Apple, iOS 16 ile bunu çok güzel yapmıştı. Kilit ekranını özelleştirme ve widget koyma özelliğini sanki muazzam bir yenilikmiş gibi sunan iPhone üreticisi şimdi yine fantastik bir özellik üzerinde çalışıyor. Her zaman açık ekran! Evet yanlış okumadını Android cephesinde 6 yıldır yer alan her zaman açık ekran özelliği iPhone’lara gelecek. Ancak sadece iPhone 14 Pro serisine.

iPhone 14 Pro AoD desteğine kavuşacak!

Apple’ın saçmalıkları Pro serisi ile artık şaha kalkacak. Ana ve Max serisinde hala 60 Hz ekran kullanmaya utanmayacak olan Apple, AoD desteğine de sadece Pro serisinde kullanacak. Android cephesinin zaman zaman gerisinde kalan Apple, son yıllarda farkın iyice açılmasına neden oldu. Pandemiden sonra Apple’a bir şeyler oldu desek yalan olmaz. Tamamen para kazanmaya odaklanan Tim Cook yönetimindeki Apple’ın yenilik sunmaması oldukça üzücü.

Sızıntıları ile ünlü Steve Moser Twitter’da; Xcode 14 beta sürümünde AoD desteğini keşfettiğini açıkladı. Xcode 14’te yer alan animasyon, iPhone kilitliyken ve AoD ekranı açıkken, iPhone 14 Pro modellerinin diğer kilit ekranı içeriğinin yanı sıra widget’lardan dakika ayrıntılarını kaldırabileceğini gösteriyor. Ancak bu özellik sadece 120 Hz tazelemeli Pro serisinde olacak.

Geliştiricilerin uygulama projeleriyle gerçek zamanlı olarak etkileşime girmesini sağlayan SwiftUI önizlemesinde her zaman açık ekrana bağlanabilecek yeni bir davranışın da yer aldığı söyleniyor. Yeniden tasarlanan kilit ekranı widget’ları yarı saydam hale gelecek ve geliştirici cihazı kapatma işlemini tekrarladığında saat görünür kılacak.

Ayrıca, en son iOS 16 beta, duvar kağıtları için uyku durumuna işaret ederek her zaman açık ekranda daha fazla ayrıntı ortaya koyuyor. Uyku duvar kağıtları, her zaman açık olan ekranlarda pil ömründen tasarruf etmek için daha koyudur ve parlak renkleri soluyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu