Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS 14.5.1 Çıktı! Gizlilik Sorunu Çözüldü mü?

Apple, merakla beklenen iOS 14.5 güncellemesiyle gelen sorunu çözmek üzere hızlıca iOS 14.5.1 güncellemesini dağıtmaya başladı.

Apple’ın en başarılı olduğu yanlarından güncellemeler haberlerimize konu olmaya devam ediyor. Uzun bir süredir merakla beklenen iOS 14.5 maalesef bekleneni verememiş ve bir takım sorunlarla gelmişti. Apple şimdi bu sorunları çözmek üzere iOS 14.5.1 sürümü ile karşımızda.

Bu güncelleme ile birlikte çok daha yetenekli hale gelen iPhone modelleri, özellikle Uygulama Takibinde Şeffaflık yeniliği ile dikkat çekmişti. Maalesef beraberinde bir takım sorunlarla gelen bu özellik sürpriz bir şekilde iOS 14.5.1 ile de düzeltilemedi.

Güncellemenin detaylarına baktığımızda Apple’ın “Bu güncelleme, daha önce Ayarlar’da Uygulamaların Takip İzni İstemesine İzin Verin’i etkisizleştirmiş olan kullanıcıların bu ayarı yeniden etkinleştirdikten sonra uygulamalardan uyarı almamasına neden olan, Uygulama Takibi Şeffaflığı ile ilgili bir sorunu düzeltir.” şeklinde açıklama yaptığını görüyoruz.

Aynı zamanda iPad içinde kullanılmaya sunulan güncelleme, iPadOS 14.5.1 olarak dağıtılmaya başlandı. Bunların yanı sıra Mac içinde Big Sur 11.3.1 sürümü güvenlik güncellemesiyle birlikte yayınlandı.

Güncellemeyi yüklemek için yapmanız gerekenler ise oldukça basit. iPhone veya iPad’inizde, Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip ederek İndir ve Yükle seçeneğine dokumanız yeterli olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu