Güncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

Huawei Kullanıcıları En Çok Hangi Markaya Geçiş Yaptı

Huawei kullanıcıları, yaptırımlar sonrası en çok Xiaomi, Apple ve Honor markalarına geçiş yaptı. Xiaomi aslan payını kapmış görünüyor.

Huawei, 2019’dan bu yana Amerikan Hükümeti’nin yaptırımlarıyla karşı karşıya. Şirket, yaptırım tarihinden bu yana akıllı telefon ve tabletlerinde Google uygulama ve servislerine yer veremiyor. Ayrıca markanın duyurduğu her kategorideki cihazlarda ne yazık ki 5G bağlantı desteği bulunmuyor. Tüm bu yaptırımların doğurduğu sonuçlar sonrasında Huawei’in akıllı telefon birimi büyük bir düşüş yaşadı. Peki Huawei kullanıcıları yaptırımlar sonrası en çok hangi markaya geçiş yaptı.

Huawei Kullanıcıları En Çok Xiaomi’ye Geçiş Yaptı

Xiaomi Group Başkanı Lu Weibing’e göre, Çinli teknoloji devinin yaptırımlar nedeniyle yaklaşık 80 milyon kullanıcısını kaybetti. Bu sayının yaklaşık 50 milyonu Xiaomi’ye 20 milyonu Apple’a ve 10 milyonu daha sonra Huawei’den ayrılan Honor’a geçiş yaptı.

Xiaomi 13 Ultra

Huawei, yaptırımlar öncesinde mobil dünyasında Samsung’un ardında ikinci sırada yer alıyor. Şirket satışlarını o düzenlik olarak artırırken, çok değil birkaç çeyrek sonra akıllı telefon dünyasının zirvesinde yer alacağını kesin gözüyle bakılıyordu.

Yaptırımlar sonrasında Huawei’in akıllı telefon operasyonları büyük bir darboğaz yaşadı. Şirket, işlemci, RAM ve bellek temin etmekte bile büyük zorluklar yaşadı. Hatta Huawei amiral gememisi telefon duyurularını yılda bir taneye düşürmek zorunda kaldı.

Neyse ki son döneme baktığımızda Huawei’in bir toparlanma sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Tedarik sıkıntıları belli bir oranda aşıldı ve bu yıl hem P hem de Mate serisi üst segment telefonların tanıtılması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu