Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriKatlanabilir TelefonlarMicrosoftMobirollerTabletTeknolojiWindows

Microsoft Surface Duo Parçalarına Ayrıldı! İlginç Cihaza Yakından Bakın


Microsoft Surface Duo modeli, donanıma derinlemesine özel bir bakış atmak üzere parçalarına ayrıldı. 1400 doların nereye gittiğini görelim.

Microsoft Surface Duo artık ön siparişe açılmış durumda ve tam 1.400 dolara satılıyor. Telefon, ikiye katlanmasına izin veren, menteşeli nadir bir çift ekran tasarımına sahip ancak bu çok pahalı. Elbette çoğu insan bir telefona bu kadar para vermek istemez. CNET, bu kadar paranın nereye gittiğini insanlara göstermek için cihazı tamamen parçalarına ayırdı.

Windows‘ta yaptığınız gibi (Duo bir Android cihazdır) Word, OneNote, Outlook vb. gibi şirket içi uygulamalar arasında bilgileri kolayca taşıyabileceksiniz. Google, Duo’nun kendi uygulamaları için yan yana çoklu görev özelliğini etkinleştirmek için çalışıyor ve Microsoft, üçüncü taraf geliştiricilerin kendi uygulamalarına destek vermeleri için API’larını kullanmalarına izin verecek.

Surface Duo

Microsoft Surface

Microsoft Surface Duo modelinin sahip olduğu donanım

Pilleri bir üst fotoğrafta görebilirsiniz. Solda büyük bir hücre ve sağda daha küçük bir hücre var. Özel bir çip, işleri dengede tutmak için aynı hızda boşaltılmalarını ve şarj olmalarını sağlıyor. Toplamda iki hücre 3577 mAh kapasiteye sahip. Yan yana iki tane 5,6 ”OLED ekran (4: 3), çoklu görev deneyimini mükemmelleştirmek için ayarlandı.

Menteşe oldukça standarttır, birçok dizüstü bilgisayarda benzer tasarımları bulabiliriz. Duo katlanabilir bir telefon değil ve böyle lanse edilmiyor. İçerisinde Snapdragon 855 yonga seti bulunuyor, bu işlemci 1 yaşında olsa da hala daha çok güçlü ve yapamayacağı bir şey yok. Ayrıca Microsoft cihazdaki Surface Pen kalemi ve ayrı pil gibi bazı özellikleri kullanabilmek için birkaç farklı çipe bu cihazda yer verdi.

Eski Snapdragon 855 yonga seti, cihazın yalnızca 4G‘yi desteklediği anlamına geliyor. Microsoft, menteşeyi ve pili doğru şekilde yerleştirmenin birçok şeyden daha önemli olduğunu düşünüyordu. Her “yarısı” yalnızca 4,8 mm kalınlığında olduğundan pili yerleştirebilmek zor bir iş olmalı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu