Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Mate 30 serisi için korkulan olacak mı? Google açıkladı…

Huawei Mate 30 serisi için geri sayımın başladığı şu günlerde Google cephesinden çok önemli bir açıklama geldi. Eğer sorun bir an önce çözüme kavuşmazsa Mate serisini çok kötü günler bekliyor olacak.

Huawei, 18 ya da 19 Eylül tarihinde Mate 30 ve Mate 30 Pro’nun duyurusunu gerçekleştirecek. Özellikle böylesine amiral gemi telefonların lisanslama süreci aylar öncesine dayandığı için herkes Mate 30 serisinin Android işletim sistemiyle çıkış yapacağına kesin gözüyle bakıyordu.

Huawei Mate 30 serisi için beklenmeyen tehlike!

Fakat bir Google yetkilisinden gelen son açıklamalar durumun hiç de öyle olmadığını gösteriyor. Huawei’in Amerikan şirketlerinden teknolojisi satın alımına müsaade veren lisansı her ne kadar 90 gün daha uzatılmış olsa da, bunun Mate 30 serisini kapsamayacağı ifade ediliyor.

Reuters’a konuşan bir Google sözcüsü Mate 30’un, ABD’nin Huawei’ye satış yasağı nedeniyle lisanslı Google uygulamaları ve hizmetleriyle satılamayacağını söyledi. Yetkiliye göre ABD hükümetinin geçen hafta açıkladığı geçici lisan uzatma kararı, Mate 30 gibi yeni ürünleri kapsamıyor.

Peki bu durumda ne olacak?

Açıkçası Huawei’in Mate 30 serisini HarmonyOS işletim sistemiyle duyuracağını tahmin etmiyoruz. Bunun yanında Huawei, Mate30 serisinde Android’in açık kaynaklı bir versiyonunu kullanabilir, ancak Google servislerinin olmadığı (Google Play Store, Gmail, Google Drive, Haritalar vb.) bir Android sürümü de Çin dışında kimsenin ilgini çekmeyecektir.

Tahminimiz ise Huawei’in bu kısa sürede bu büyük sorunun üstesinde geleceği yönünde. Eğer eylül ayı ortalarına kadar gerekli lisans alınamazsa Mate 30 serisinin tanıtımının erteleneceğini düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu