Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknolojiXiaomi

MIUI 11 güncellemesine coronavirus engeli!

Xiaomi’nin MIUI 11 güncellemesine coronavirus salgını engel olacak gibi görünüyor. Xiaomi cephesi güncellemenin gecikebileceğini dile getiriyor.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan coronavirus salgını teknolojiyi de etkisi altına almış durumda. GSMA’nın Mobile World Congress 2020 etkinliğini iptal etmesi, iPhone 9‘un çıkış tarihinin ertelenmesi ve Asus Rog Phone 2‘nin üretiminin durdurulması gibi olumsuz olaylara bugün bir yenisi daha eklendi.

Bildiğiniz gibi Xiaomi, uzun bir süredir Redmi ve bazı orta/üst segment modelleri için MIUI 11 güncellemesini test ediyordu. Xiaomi Mi CC9 Pro, Mi 9, Mi 8, Redmi K20 Pro, Mi 6, Redmi K30, Redmi K30 5G, Mi 10 / Mi 10 Pro ve Mi MIX 2S modellerinde test edilen bu güncellemenin erteleneceği açıklandı.

Firma, arayüz güncellemesinin 11.2 ve 20.2.19 sürümlerini önümüzdeki haftalarda beta olarak kullanıcılara sunacağını açıkladı. Android 10 tabanlı bu sürümlerin aslında önümüzdeki haftalarda final sürümünün yayınlanacağı belirtilmişti. Ancak coronavirus salgınından dolayı testlerde aksaklıklar yaşandı ve beta sürümleri anca yayınlanmaya başlanacak.

MIUI 11

Çinli teknoloji devi bu durumdan geç de olsa alnının akıyla çıkacak gibi görünüyor. Yaz aylarında muhtemelen belirtilen modellere Android 10 tabanlı yeni güncelleme gelecektir. Size tavsiyemiz beta testlerine katılmamanız yönünde olacak. Kararlı sürümü beklemek hem performans hem de kararlılık açısından daha mantıklı bir seçim.

Coronavirus salgınından şu an için etkilenmeyen Samsung ve Huawei var gibi görünüyor. EMUI güncellemesini test eden Huawei bakalım planladığı tarihte güncellemeyi daha önceden açıkladığı modellerine sunabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu