Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy S21 Ultra İçin Beklenmedik Özellik!

Telefonlar, telefonluktan çıkıp dijital bir İsviçre çakısına dönüşüyor. Samsung Galaxy S21 Ultra için önemli bir adım attı.

İşte tam bu alanda Samsung yeni bir adım attı. Ve yalnızca S21 modeline özel bir RAW uygulaması çıkardı. RAW nedir kısaca açıklamak gerekirse bir fotoğrafın hiç işlem görmemiş hali diyebiliriz. Fotoğrafçılık alanında bir hayli prestijli bir yere sahip olan RAW yavaş ve emin adımlarla kendine akıllı telefon sektöründe de bir yer bulacağa benziyor. Samsung Galaxy S21 Ultra modeli için duyurulan “Expert RAW” kamera uygulaması 16-bit DNG RAW desteğini dört kamerada da sunacak.

DNG dosyaları, JPEG dosyalarının çoklu kare temelli HDR işlemesini de içerecek. Tabii aynı zamanda 16*bir RAM dosyası seçeneği de sunulacak. Bu demek oluyor ki S21 Ultra ile çektiğiniz fotoğraflarınızı istediğiniz gibi düzenleyebileceksiniz. Dinamik aralığı, detayları ve keskinliği dert etmenize gerek yok.

DNG dosyaları aynı zamanda dahili bir halde Lightroom uygulamasının kullanmanıza izin verecek.

DNG desteğinin yanında Expert RAW uygulaması ISO, perde hızı, odak ve beyaz dengesi gibi özellikleri dilediğiniz gibi değiştirmenize olanak sağlayacak.

Tabii bunları anlatmaktan ziyade göstermek gerek. Alttaki resimlerde Samsung S21 üzerinde bu uygulamayla çekilmiş DNG ve JPEG formatındaki resimleri görebilirsiniz. Her ne kadar benzer gözükseler de unutmamız gereken şey DNG dosyaları üzerinde neredeyse istediğiniz gibi oynama şansınızın olması.

dng

Expert RAW uygulması henüz sadece S21 Ultra üzerinde çalışıyor ve yalnızca Galaxy Store üzerinden indirilebiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu