AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMacBookMobirollerTeknoloji

Apple Yeni Etkinlik Düzenleyecek! Sırada Ne Var?


Apple yeni etkinlik düzenlemek için kolları sıvadı. Peki, iPhone 13 sonrası bu etkinlikte Apple’dan hangi ürünleri göreceğiz? İşte detaylar.

Cupertinolu teknoloji devi Apple, Eylül ayındaki etkinliğinde iPhone 13 serisi, Watch Series 7 ve yeni iPad modellerini duyurmuştu. Şimdi ise Apple’ın Ekim ayında şirketin yeni bir M1X yonga seti içeren MacBook Pro’nun güncellenmiş modellerini piyasaya süreceği başka bir etkinliğe hazırlandığı söyleniyor. Bu bilgi, Power On bülteninin son sayısında lansman etkinliği hakkında yazan Bloomberg muhabiri Mark Gurman’dan geliyor.

Mark Gurman’a göre Cupertinolu firma, önümüzdeki haftalarda yeni MacBook Pro modellerini piyasaya sürecek. M1X yonga seti ile daha güçlü bir deneyim sunacak olan MacBook Pro modelleri Apple’ın prestij ürünü olacak. Yeni bir tasarıma sahip olması beklenen yeni MacBook Pro’nun Intel’in yoluna taş koyacağı söyleniyor.

Apple‘a yakınlığı ile bilinen Gurman; “Daha yoğun grafikli ve profesyonel odaklı bir M1 çipinin muhtemel adı olan M1X çipi bu yıl karşımızda olacak. Muhtemelen önümüzdeki ay yeni bir MacBook Pro serisinde ilk kez görüneceğini göreceğiz. Ayrıca Mac mini modelinin de yenilenmesini bekliyorum. M1X’in iki sürümü olacak. Bu yonga setleri 10 CPU çekirdeği (sekiz yüksek performanslı ve iki yüksek verimli) ve 16 veya 32 grafik çekirdeği ile gelecek.” ifadelerini kullandı.

MacBook M1X ile ilgili daha önceki söylentiler, çalışmalarda iki yeni model olduğunu gösteriyor. Bunlar 14 inç ve 16 inç modeller olacak. Güncellenmiş bir endüstriyel tasarıma, HDMI ve SD kart gibi daha fazla bağlantı noktasına sahip olacağı ve en yeni 12.9 inç iPad Pro’ya benzer bir Mini LED ekrana sahip olacağı söyleniyor.

Fiyat açısından Apple’ın yeni MacBook Pro modellerinde kesinin ağzını açacağı düşünülüyor. Profesyonellere hitap edeceği ve Mini LED ekran kullanacağı için bu modellere erişmek öyle kolay olmayacak. Apple’ın zaten hali hazırda erişilebilirlik açısından MacBook Air modelleri bulunuyor. Bu yüzden fiyattaki artış Apple’ın tutkunlarını pek etkilemeyecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu