Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy S23 Ultra, Snapdragon 8 Gen 2’nin Özel Sürümüyle Geliyor

Yeni bir rapora göre Galaxy S23 Ultra, Snapdragon 8 Gen 2’nin hız aşırtılmış bir sürümüne sahip olacak. Test sonuçları oldukça iyi görünüyor.

Samsung, Galaxy S serisi akıllı telefonlarını iki yonga setine sahip versiyonlar şeklinde satışa çıkarıyor. Geçen yıla kadar Türkiye ve Avrupa bölgesinde telefonlara Exynos işlemciler güç vermekteydi. Görünen o ki Galaxy S23 serisiyle birlikte bu durum değişecek. Hatta Galaxy S23 serisinin en iyi özelliğinin Exynos işlemcili seçeneğinin olmaması gösterilebilir. Samsung ayrıca daha ileri giderek Galaxy S23 serisinde Snapdragon 8 Gen 2’nin özel bir sürümünü kullanmaya hazırlanıyor. Galaxy S23 Ultra modelinin Geekbench sonuçları bunu gösteriyor.

Galaxy S23 Ultra Geekbench Sonucu Şaşırtıyor

Ice Universe tarafından yayınlanan bilgilere göre, Galaxy S23 Ultra’nın (model numarası SM-S918B) Geekbench 5 sonuçları tek çekirdekte 1.504 puan, çoklu çekirdekte 4.580 puan şeklinde. Android 13 ile çalışan telefonda RAM’in 8GB olduğu görüldü. Buradaki model kodu, Galaxy S23 serisinin Avrupa bölgesinde de Snapdragon işlemciyle satışa sunulacağını onaylıyor.

Kaynak çok geçmeden Galaxy S23 Ultra’nın bir başka Geekbench sonucunu yayınladı. Buradaki sonuçlar ise tek çekirdek 1.530, çoklu çekirdekte 4.779 puan şeklinde. Öte yandan burada işlemcinin 3,2 GHz yerine 3,36 GHz hızında çalıştığı gözlendi. Sekiz çekirdekli işlemcide diğer yedi çekirdek, normal frekanslarda çalışıyor. 

Kriter testindeki gelişmeler ve son olarak Qualcomm’un “Snapdragon Summit 2022” etkinliğinde Samsung’un “Snapdragon Pro” serisinin resmi sunum ortağı olduğunu açıklaması, ikili arasında özel bir anlaşmanın yapıldığının göstergesi. Bu anlaşmaya göre Galaxy S23 serisinde Snapdragon Elite Gaming özelliği yer alacak. Yeni özelliğin oyun noktasında ne gibi gelişmeler sağladığı ise henüz açıklanmadı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu