Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Kablosuz Şarj için Kötü Haber! 50W Üzerindeki Şarjlar Yasaklanıyor!

Kablosuz şarj teknolojilerinin öncüsü olan Çin, yeni yasasını yürürlüğe koymaya hazırlanıyor. 50W ve üzeri şarjlar ülkede yasaklanacak.

Son yıllarda Çin teknolojinin merkezi oldu. Özellikle kablosuz şarj ve hızlı şarj konusunda Amerikalı firmalara kök söktüren Çinli firmalar için bugün kötü haber geldi. Çin’in kablosuz şarj gücünü 50W ile sınırlayabileceği söylentisi doğrulandı. Bu kısıtlamayı düzenleyen geçici kurallar 1 Ocak 2022’den itibaren kalıcı hale gelecek. Yerel düzenleyicinin kararına göre ülke, 50W’tan fazla kapasiteye sahip kablosuz şarj cihazlarının üretimini, ithalatını, satışını ve kullanımını yasaklayacak.

Yasaklardan birinin üretimle ilgili olduğu ve dünyanın bu tür çözümlerin üretimindeki büyük payın Çin’de yoğunlaştığı göz önüne alındığında, bu, diğer ülkelerde gerçekten güçlü kablosuz şarj cihazlarının görünümünü tehdit ediyor.

Çinli Xiaomi daha önce 120W kablosuz şarj teknolojisini duyurmuştu. Başka Çinli firmalar da benzer sistemler üzerinde çalışıyor. Ancak yasağın getirilmesinden sonra, bunların özel bir anlamı olmayacak. Çin hükümetinin kendi firmalarını da etkileyecek olan bu yasağının neden aldığı ise açıkça belirtiliyor. 50W’ın üzerindeki kablosuz şarjlar güvenlik konusunda büyük tehdit oluşturuyor. Batarya sağlığını da olumsuz olarak etkileyen yüksek watt’lı şarjların mevcut teknolojide stabil bir şekile kullanılmayacağı belirtiliyor.

Çinli üreticilerin 120W barajını bile aşması herkesi sevindirmişti. Ancak Çin hükümetinin bu ilginç kararı sonrası, bu teknolojilere kısa zamanda ulaşamayacağımızı anlamış olduk. Umarız bu karar ve teknolojiler tekrardan gözden geçirilir ve yüksek watt’lı şarjlara en kısa sürede kavuşuruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu