Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Snapdragon 888’li Black Shark Tozu Dumana Katmaya Geliyor

Qualcomm’un en yeni yonga seti Snapdragon 888’den güç alması beklenen yeni Black Shark, artık lansmana çok daha yakın…

Geçtiğimiz haftalarda teknoloji dünyasında oldukça hareketli günler yaşandı. Sizlerin de bildiği üzere Qualcomm, Android amiral gemilerinin çoğuna güç vereceği Snapdragon 888 yonga setini tanıttı. Ardından ABD’li çip üreticisi bu yonga seti için; Asus, Xiaomi, Lenovo, OPPO, Black Shark, Vivo, OnePlus ve realme gibi pek çok şirketle iş birliği yaptıklarını duyurdu. Daha sonra ise bahsettiğimiz bu markaların yeni amiral gemisi hakkında çeşitli sızıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Örneğin realme Race Snapdrgon 888’i çalıştırırken ekran resimleri ile görüntülendi.  Bununla birlikte Galaxy S21’de aynı yonga seti ile Geekbench’i ziyaret ederken sızdırıldı. Şimdi ise yaklaşmakta olan Black Shark oyuncu telefonu ile ilgili yeni haberler gelmeye başladı.

Öncelikle belirtmek isteriz ki Snadragon 888 yonga seti;  1 x 2.84GHz+ 3 x 2.4GHz +4 x 1.8GHz çalışma hızlarıyla geliyor. Ayrıca Adreno 660 GPU, X60 5G modemi, Wifi 6E ve Bluetooth 5.2 bağlantısını da destekliyor. Şimdi mükemmel yeteneklere sahip olan bu yonga setini kullanacak yeni Black Shark modeli için yeni haberler var.

Çin’in sosyal ağ weibo’da çıkan iddialara göre yeni Black Shark, ”Emperor” kod adı ile piyasaya sürülmeyi hazır. Artık geriye sadece lansman tarihini belirlemek kaldı. Ancak Xiaomi ilk olarak Mi 11 amiral gemisini piyasaya sürecek. Zira geçtiğimiz haftalarda da bunun ilk olarak geleceğini Le Jun’da belirtmişti. Yani Mi 11 serisi gelmeden Black Shark’ı görmemiz pek mümkün değil.

Bunun yanı sıra Black Shar’kın yeni üyesi, iddialara göre performans olarak en iyi Android telefon olacak. Hatta Black Shark’ın Technology Kurucu Ortağı ve CEO’su olan Luo Yuzhoun’a göre bu telefon, iPhone 12 serisinden bile çok daha iyi olacak.

Şu an için tüm bilinenler bu kadar. Ancak yeni Black Shark’ta Snapdragon 888 yonga setine yer verilecek ve en az 12GB RAM bulunacak. Aynı zamanda dahili hafızanın da en az 256GB olması bekleniyor. Lansman hakkında konuşursak Çinli üretici bu telefonu, Şubat ayı gibi görücüye çıkarabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu