Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 15 Serisi Test Edilmeye Başlandı, Daha Neler

Yeni bir rapora göre Xiaomi 15 serisi, ultrasonik ekran içi parmak izi tarayıcıyla birlikte test ediliyor. Xiaomi çok hızlı...

Xiaomi’nin ilk etapta Çin pazarına yönelik olacak Xiaomi 15 serisi akıllı telefonlar üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Xiaomi 14 ve 14 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti ile donatılmış ilk akıllı telefonlar olarak Ekim 2023’te çıkış yaptı. Xiaomi 15 serisi muhtemelen bu yılın aynı zaman diliminde tanıtılacak. Mobil dünyasının bir numaralı bilgi kaynağı Digital Chat Station, yeni bir sızıntısında Xiaomi 15 serisinde yer alacak parmak izi tarayıcısı hakkında önemli bilgileri ortaya çıkardı.

Xiaomi 15 Serisi ultrasonik parmak izi tarayıcısına sahip olacak

Yılın üçüncü çeyreğinde tanıtılacak olan Xiaomi 15 ve 15 Pro, Snapdragon 8 Gen 4 mobil platformuyla donatılmış olarak gelecek. DCS tarafından yapılan yeni sızıntı, Xiaomi 15, 15 Pro ve 15 Ultra’yı da içeren 15 serisinin tamamının şu anda Goodix’in tek noktalı ultrasonik parmak izi tanıma teknolojisini test ettiğini gösteriyor. Bu gelişme, Xiaomi 14 serisinde kullanılan optik parmak izi teknolojisinden bir ayrılışı anlamına geliyor.

Ultrasonik parmak izi tanıma, parmak ekrana basıldığında ekranın altından ultrasonik dalgalar yayarak çalışır. Bu dalgalar, parmak izindeki benzersiz sırt ve vadi desenleriyle etkileşime girer. Tarayıcı, bu yankıların geri dönmesi için geçen süreyi ve yoğunluğunu analiz ederek parmak izinin hassas bir 3 boyutlu görüntüsünü oluşturarak doğru ve güvenli kimlik doğrulamaya olanak tanır.

Ultrasonik parmak izi teknolojisi, optik parmak izi tanımaya göre daha iyi nüfuz etme, suya ve lekelere karşı direnç, daha yüksek doğruluk ve gelişmiş güvenlik gibi çeşitli avantajlar sunar.

DCS, Xiaomi 15 serisine ultrasonik ekran içi parmak izi tarayıcısının dahil edildiğini doğrulamanın henüz oldukça erken olduğunu belirtti. 15 serisi için donanım Yeni Ürün Tanıtımı (NPI) aşamasının Nisan ayında başlamasının planlandığını, o zaman daha somut detayların ortaya çıkabileceğini de sözlerine ekledi.

Diğer amiral gemisi telefonlarla karşılaştırıldığında Xiaomi 14, 6,36 inç boyutunda daha küçük bir ekrana sahip. Xiaomi 15 muhtemelen kompakt bir amiral gemisi telefonu olmaya devam edecek . DCS’nin sızıntısı ayrıca rakip markaların Çin’de de benzer boyutta akıllı telefonlar piyasaya sürebileceğini öne sürüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu