Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei CFO’su Kanada’da tutuklandı! Peki şimdi ne olacak?

Bugün gelen bir haber gündeme bomba gibi düştü zira Huawei’nin sahibi Ren Zhengfei’nin kızı ve şirketin CFO’su Meng Amerikan Hükumetinin isteği ile Kanada’da tutuklandı. Bu olay üzerine Kanada konsolosluğu tarafından yapılan açıklamaya göre gözaltı ve tutuklanma sürecinin 1 Aralık tarihinde başladığı dile getirildi. İlk mahkeme ise 7 Aralık yani yarın görülecek. Bu mahkeme sonucunda Huawei CFO ve Mali İşler Direktörü (CFO) Meng Wanzhou Amerika’ya iade edilecektir diye düşünüyoruz. Bu iade sonrasındaysa Reza Zarraf davasının da görüldüğü New York eyaletinin Doğu Bölgesi Mahkemesinde yargılanmanın devam edeceği belirtiliyor.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Huawei CFO’su Meng Wanzhou neden tutuklandı?

Bildiğiniz gibi Amerika’da Çinli üreticilere karşı yoğun bir araştırma var ve bu araştırma sonrasında Huawei’nin İran ambargosunu deldiği iddiaları neticesinde bu tutuklama gerçekleştiriliyor. Huawei’nin bu durum karşısında ne cevap vereceği ve ne yapacağı ise belirsiz. 1 Aralık tarihinde gerçekleşen bu olay üzerinden 5 gün geçmesine karşın bir açıklama hazırlanmadıysa bu da bize tuhaf gelen bir başka durum.

Huawei ve ZTE Trump
Huawei ve ZTE Trump

Huawei bu durumdan etkilenir mi?

Biz siyaset ve ekonomi yazarı değiliz ama ortada şöyle bir durum var. Daha önce aynı durum ZTE’nin başına gelmişti ve ZTE bu noktada çok ciddi yaptırımlarla karşı karşı kalmıştı. Google gibi Amerikan şirketlerinin ürün satmasının yasaklanması sonrasında ZTE’nin üretimini durdurması ve 1 milyar dolar para ceza ödemesi gibi yaptırımlara ilaveten şirketin tüm yöneticileri de değiştirilmişti.

Huawei ürünlerinin Amerikan GSM Operaatörleri tarafından satılmaması sürecinin bir sonucu olan bu tutuklamanın şirketin borsa değerine ve genel anlamda satışlarına etkisini ise önümüzdeki günlerde göreceğiz…

Huawei Mate 20 Pro güncelleme sonrasında şebeke seçimi yok oldu!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu