Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei merakla beklenen Mate 40 serisini nihayet tanıttı!!!

Huawei, teknoloji dünyasının Apple’dan sonra merakla beklediği Mate 40 serisi amiral gemilerini nihayet tanıttı. İşte özellikleri;

Huawei, yaklaşık bir yıldır yollarını gözlediğimiz iPhone 12 katili Mate 40 serisini nihayet tanıttı. Huawei CEO’su Yu Chengdong, tanıtıma ilk olarak Mate 40 ve Mate 40 Pro modelleri ile başladı. Her iki cihazda, daha önce sızdırıldığı gibi karşımıza çıkıyorlar. Örneğin eski Mate serisi modellerinden farklı olarak; yuvarlak halka tasarımına sahip kameralara yer veriliyor. Buna ek olarak ön tarafta da kavisli bir ekran yer alıyor.

Huawei, Mate 40 serisinin kavisli ekranı ile ilgili birkaç yorumda bulundu. Örneğin piyasada daha önceden bulunan kavisli ekranlı telefonlarda sürekli olarak yanlış dokunmalardan kaynaklanan hatalar oluşuyordu. Ancak Çinli üretici Mate 40 serisinde bu olayla karşılaşmamak için, özel bir yazılım geliştirerek bunun önüne geçtiğini bildirdi.

6,5 inç OLED panel ile donatılan Mate 40 modeli, 90Hz yenileme hızına sahip bir ekran ile karşımıza çıkıyor. Diğer yandan Mate 40 Pro ise;  6,76 inç’lik ve 90Hz yenileme hızına sahip OLED bir ekran ile donatılıyor. Huawei’nin, ekranları 120Hz yerine 90Hz kullanmasının sebebi de,  yenileme hızının yüksek güç tüketimine neden olmasından kaynaklanıyor. Yoksa şirket 120Hz ekranın bu telefonlarda kullanılmasının hiç de zor olmadığını belirtiyor.

Huawei Mate 40 ve Mate 40 Pro, cam bir malzemeden yapılan hoş bir tasarım ile geliyor. Buna ek olarak cihazlar; parlak siyah, sır beyazı, gizli gümüş, yeşil ve sarı renk seçenekleri ile karşımıza çıkıyor. Şirket Mate 40 Pro modeline ayrıca; seramik siyah ve seramik beyaz renk seçeneklerini de ekliyor.

Mate 40 serisi

Huaweı, Mate 40 serisinde şarj hızı konusunda da level atladı. Şirket daha önceden de iddia edildiği gibi bu telefonlarını, 66W hızlı şarj ile piyasaya sürdü. Zira bu teknoloji, geçtiğimiz haftalarda tanıtılan iPhone 12 serisinde bile bulunmuyor.

Mate 40 serisi

İşlemci hakkında konuşacak olursak Mate 40 amiral gemilerinde, 5nm’lik süreçten geçen Kirin 9000 yonga setine yer veriliyor. Ancak bu yonga seti serisinin, iddialara göre devamı gelmeyecek. Bunun sebebi de son 2 yıldır ortaya çıkan ABD yaptırımları.

Huawei, Kirin 9000 çipinde; sekiz çekirdekli CPU24 çekirdekli MaliG78 GPU, 2 büyük çekirdek + 1 küçük çekirdekli NPU yapılandırmasına yer veriyor. Ayrıca CPU performansını da % 25 arttırıyor.

Mate 40 serisi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu