Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerPixel

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro İçin Sürpriz Bir Güncelleme Yayınlandı

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro bir süreden beri sorunlarla gündemde. Google aralık ayını beklemeden telefonlar için beklenen güncelelmeyi yayınladı.

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro satışa sunulduğu günden bu yana yakaları sorunlardan düşmüyor. Google parmak izi başta olmak üzere bazı sorunları kabul ederek bir sonraki güncellemede bunların giderileceğini açıkladı. Pixel 6 serisinde ortaya çıkan tüm bu sorunların aralık güncellemesi ile giderilmesi beklenirken, Google daha fazla beklemedi ve bugün itibariyle gözde telefonlarına yeni bir yazılım versiyonu göndermeye başladı.

Yeni güncelleme, telefonların sürüm numaralarını SD1A.210817.036’dan SD1A.210817.037’ye taşıyor. OTA (şebeke) üzerinden dağıtımı sağlanan güncellemenin boyutu 14.56 MB büyüklüğünde olmasına rağmen yüklenmesinin bir saati bulduğu belirtiliyor.

Güncellemeyi yükleyen bazı kullanıcılar sonrasında parmak izi tarayıcısında belirgin bir hızlanma olduğunu aktarıyor. Bir başka kullanıcı ise kamera arayüz öğelerinin telefonunun yönüne göre döndüğünü ve bu nedenle kamera tarafında da bazı gelişmeler olabileceğinin altını çiziyor.

Google, OTA güncellemesi ile ilgili resmi bir değişiklik günlüğü yayınlamadı. Güncellemenin ayrıca ekran tarama hızı değiştiğinde parmak izi tarayıcısının çalışmaması ve rastgeleme sesli aramalar sorunlarının da ele alındığını tahmin ediyoruz. Pixel 6 serisi telefonlardan birini kullanıyorsanız güncellemeyi Ayarlar menüsünden sorgulatabilirsinzi. Google Pixel 6 serisi kısa süre önce Avrupa’da satışa sunuldu. Telefonların fiyatı 649 € ve 899 € şeklinde. Telefonlar Türkiye’de resmi olarak satışa sunulmayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu