Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeXiaomi

Xiaomi ve realme Arasında Snapdragon 8 Gen 2 Rekabeti Yaşanacak

Xiaomi ve realme, Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisini ilk kullanmak için sıkı bir rekabete girişebilir. Lenovo’dan da sürpriz bekleniyor.

IFA 2022’nin de sona ermesiyle birlikte artık 2023 yılının amiral gemisi telefonlarını daha fazla konuşmaya başlayacağız. Tabii öncesinde Qualcomm’un önümüzdeki yıl birçok tepe modele güç verecek Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisini duyurması gerekecek. İşlemcisi tasarımcısı yeni nesil yonga setinin 14-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Snapdragon Teknoloji Zirvesi’nde resmi olarak tanıtılacağını açıkladı. Gözler tanıtım sonrası bu işlemciyi ilk kullanacak markada. Lenovo, Xiaomi ve realme bu işlemciyi ilk kullanacak markalar arasında gösteriliyor.

Xiaomi ve realme Rekabeti Yaşanabilir

Xiaomi ve Qualcomm’un sıkı ilişkileri nedeniyle Snapdragon serisi işlemcileri ilk genellikle Xiaomi marka telefonlarda görüyorduk. Bu yıl Lenovo’nun sürpriz duyuru ile Snapdragon 8 Gen 1 ilk kez Moto Edge X30 modelinde yer aldı.

Mobil dünyasının önemli bilgi kaynakları arasında gösterilen digital Chat Station’a göre Lenovo ve Xiaomi, Snapdragon 8 Gen 2’yi ilk kullanmak için yine bir rekabet içerisinde olacak. Fakat bu defa üçüncü bir marka bu ikiliye diş geçirmeye çalışacak. Bu markanın da realme olacağı gelen bilgiler arasında. realme GT serisi bir telefonda Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisini ilk görmek sürpriz olmayacaktır.

Snapdragon 8 Gen 2

Gelelim yeni yonga setinin özelliklerine. Snapdragon 8 Gen 2’nin TSMC’nin 4nm işlem teknolojisinde geliştirilecek. Bu işlemcide öncülünden farklı olarak sekiz adet çekirdek 1+2+2+3 şeklinde kümelenecek. Snapdragon 8 Gen 2’de 1 x Kryo Prime CPU (Arm Cortex-X3 tabanlı), 2 x Kryo Performanc CPU (A720 tabanlı), 2 x Kryo Performance CPU (A710 tabanlı) ve 3x Kryo Efficiency CPU (A510 tabanlı) çekirdeklerin kullanılması bekleniyor. Ayrıca grafik biriminde Adreno 740 GPU yer alacak. Üretim hattının TSMC’ye geçmesiyle birlikte özellikle verimlilik ve ısınma konusunda büyük mesafe kaydedileceği gelen bilgiler arasında.

Redmi Şarj Cihazını Kutudan Çıkarmaya Başladı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu